Publikavimo data: 2024-06-13
Jautienos kotletas
Jautienos nugarinė yra vienas skaniausių ir vertingiausių mėsos gabalų, kuris puikiai tinka daugeliui patiekalų. Ypač iš nugarinės gaminami puikūs sultingi kotletai. Svarbiausia ruošiant nugarinės kotletus mėsą pjaustyti skersai skaidulų ne per storais griežinėliais, tada ji gerai ir greitai iškeps. Sojų padažo marinatas mėsai suteiks ne tik papildomo minkštumo, bet ir pikantiško aštraus skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Supjaustykite jautienos nugarinę skersai pluošto 1 cm storio kepsniais. Padėkite mėsą ant medinės pjaustymo lentos arba darbo paviršiaus, uždenkite maistine plėvele ir iš abiejų pusių muškite virtuviniu plaktuku. Įtrinkite mėsą druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Žingsnis 2
Marinuokite mėsą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite sojų padažą ir citrinos sultis. Gerai išmaišykite ir šiuo mišiniu užpilkite jautienos kotletus. Palikite mėsą marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ant didelės ugnies. Sudėkite smulkintą svogūną ir maišydami kepkite 4-5 min. Į svogūnus sudėkite marinuotą jautieną ir kepkite kotletus iš abiejų pusių, kol apskrus, maždaug 3-4 minutes. Baigiant kepti, keptuvę uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą iki mažos ir leiskite jautienos kotletams pastovėti dar 5 minutes.
Kategorijos