Publikavimo data: 2024-05-19
Jautienos laghman
Šį patiekalą galima pamėgti dėl daugybės priežasčių. Jautienos lagmanas yra sotus, skanus ir labai sotus. Viena porcija lengvai pamaitina kelis alkanus žmones! Norėdami namuose pasigaminti klasikinį lagmaną, turite pasiruošti makaronų. Tačiau jei norite susidoroti greičiau, tiks ir parduotuvėje pirkti makaronai, svarbiausia, kad niekam nesakytumėte, jog jų neragavote :)
Žingsnis 1
Paruoškite makaronus: miltus pasūdykite ir, įpylę vandens, užminkykite makaronų tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pailsėti 120 minučių.
Žingsnis 2
Pabarstykite tešlą miltais ir iškočiokite ją į 0,5 cm storio apskritimą. Tada supjaustykite tešlą juostelėmis (6-8 ar daugiau dalių), patepkite aliejumi ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 3
Tešlos juosteles susukite į plonas dešreles, ištempkite, perlenkite per pusę ir vėl ištempkite, kol gausite plonas tešlos juosteles.
Žingsnis 4
Virkite ilgus makaronus 2,5 l verdančio pasūdyto vandens, kol suminkštės (2-3 minutes). Išmeskite juos į sietelį ir nuplaukite.
Žingsnis 5
Paruoškite pagrindą: įkaitintame augaliniame aliejuje kepkite mėsą, kol išgaruos sultys.
Žingsnis 6
Į mėsą sudėkite svogūnus, morkas, česnakus ir kepkite kartu 7-8 minutes. Sudėkite paprikas, pomidorus, druską ir pipirus. Troškinkite po dangčiu, kol mėsa iškeps (40-50 min.).
Žingsnis 7
Pašildykite makaronus ir patiekite kartu su mėsa ir daržovėmis, pabarstę žolelėmis.
Kategorijos