Jautienos liežuvio troškinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Jautienos liežuvio troškinys

Sourdough yra prancūzų virėjų šedevras. Mėsos sultinys šaltyje sustingo ir virto tiršta, klampia mase - šią savybę pastebėjo prancūzai. Jie sultinį skaidrino ir dažė spalvotais prieskoniais. Išvirta mėsa buvo supjaustoma mažais gabalėliais ir dedama į drebučius. Iš negražaus mėsos virimo gautas patiekalas virto kilniu, karališkojo stalo vertu patiekalu. Šiais laikais į užpiltinę dedama ryškiaspalvių daržovių ir virtų kiaušinių, o pagrindą sudaro vištiena, jautiena arba žuvies mėsa.
Gaminimo laikas
300 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
103 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos liežuvio troškinys Žingsnis 1
Įdėkite liežuvį į verdantį vandenį. Po 15 minučių įmeskite lauro lapą ir pipirų grūdelius. Virkite, kol suminkštės, ant vidutinės ugnies. Virimo laikas priklauso nuo svorio: 1 kg - 90 minučių, daugiau nei 1 kg - 180 minučių.

Žingsnis 2

Jautienos liežuvio troškinys Žingsnis 2
Išvirkite nuluptas morkas.

Žingsnis 3

Jautienos liežuvio troškinys Žingsnis 3
Iškepusį liežuvį sudėkite ant pjaustymo lentos ir leiskite atvėsti. Tuo tarpu 500 ml sultinio perkoškite. Želatiną atskieskite nedideliame kiekyje skysčio ir nuolat maišydami supilkite į sultinį.

Žingsnis 4

Jautienos liežuvio troškinys Žingsnis 4
Virtas morkas ir jautienos liežuvį supjaustykite vienodais griežinėliais.

Žingsnis 5

Jautienos liežuvio troškinys Žingsnis 5
Į skaidraus stiklo formą ant jautienos liežuvio uždėkite šviežių žolelių, jei norite.

Žingsnis 6

Jautienos liežuvio troškinys Žingsnis 6
Likusią vietą užpildykite morkomis ir žaliaisiais žirneliais. Užpilkite sultiniu ir dėkite į šaldytuvą bent 120 minučių, geriausia - per naktį.

Žingsnis 7

Jautienos liežuvio troškinys Žingsnis 7
Išimkite užšaldytą apkepą iš formos ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos