Publikavimo data: 2024-03-23
Jautienos liežuvio troškinys
Sourdough yra prancūzų virėjų šedevras. Mėsos sultinys šaltyje sustingo ir virto tiršta, klampia mase - šią savybę pastebėjo prancūzai. Jie sultinį skaidrino ir dažė spalvotais prieskoniais. Išvirta mėsa buvo supjaustoma mažais gabalėliais ir dedama į drebučius. Iš negražaus mėsos virimo gautas patiekalas virto kilniu, karališkojo stalo vertu patiekalu. Šiais laikais į užpiltinę dedama ryškiaspalvių daržovių ir virtų kiaušinių, o pagrindą sudaro vištiena, jautiena arba žuvies mėsa.
Žingsnis 1
Įdėkite liežuvį į verdantį vandenį. Po 15 minučių įmeskite lauro lapą ir pipirų grūdelius. Virkite, kol suminkštės, ant vidutinės ugnies. Virimo laikas priklauso nuo svorio: 1 kg - 90 minučių, daugiau nei 1 kg - 180 minučių.
Žingsnis 2
Išvirkite nuluptas morkas.
Žingsnis 3
Iškepusį liežuvį sudėkite ant pjaustymo lentos ir leiskite atvėsti. Tuo tarpu 500 ml sultinio perkoškite. Želatiną atskieskite nedideliame kiekyje skysčio ir nuolat maišydami supilkite į sultinį.
Žingsnis 4
Virtas morkas ir jautienos liežuvį supjaustykite vienodais griežinėliais.
Žingsnis 5
Į skaidraus stiklo formą ant jautienos liežuvio uždėkite šviežių žolelių, jei norite.
Žingsnis 6
Likusią vietą užpildykite morkomis ir žaliaisiais žirneliais. Užpilkite sultiniu ir dėkite į šaldytuvą bent 120 minučių, geriausia - per naktį.
Žingsnis 7
Išimkite užšaldytą apkepą iš formos ir patiekite.
Kategorijos