Jautienos liežuvis, keptas su grybais, sūriu ir riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Jautienos liežuvis, keptas su grybais, sūriu ir riešutais

Jautienos liežuvis, keptas su grybais, sūriu ir riešutais - šis patiekalas yra delikatesas, nes jautienos liežuvis yra gana brangus ingredientas. Dėl ilgo terminio apdorojimo mėsa būna labai minkšta ir akimirksniu tirpsta burnoje. Grybų ir riešutų derinys patiekalui suteikia pikantiško skonio. Patiekalas išlaiko savo skonį ir karštas, ir šaltas.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
156 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.31/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Jautienos liežuvis, keptas su grybais, sūriu ir riešutais Žingsnis 1
Griežinėliais supjaustytą svogūną apkepkite svieste, kol taps auksinės spalvos, ir išimkite iš keptuvės į atskirą lėkštę. Toje pačioje keptuvėje kepkite grybus, kol išgaruos visas skystis. Susmulkinkite žoleles ir sudėkite į grybus.

Žingsnis 2

Jautienos liežuvis, keptas su grybais, sūriu ir riešutais Žingsnis 2
Ištepkite formą augaliniu aliejumi, ant formos dugno sudėkite liežuvį, ant viršaus užpilkite majonezo, įberkite druskos, pipirų, pabarstykite riešutais, ant viršaus sudėkite keptus svogūnus.

Žingsnis 3

Jautienos liežuvis, keptas su grybais, sūriu ir riešutais Žingsnis 3
Tada ant svogūnų sudėkite grybus ir žoleles, ant grybų užberkite stambiai tarkuotą sūrį. Jautienos liežuvį su grybais, sūriu ir riešutais dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, jautienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga, jautienos vakarienė

Kategorijos