Publikavimo data: 2025-08-20
Jautienos liežuvis, keptas su grybais, sūriu ir riešutais
Jautienos liežuvis, keptas su grybais, sūriu ir riešutais - šis patiekalas yra delikatesas, nes jautienos liežuvis yra gana brangus ingredientas. Dėl ilgo terminio apdorojimo mėsa būna labai minkšta ir akimirksniu tirpsta burnoje. Grybų ir riešutų derinys patiekalui suteikia pikantiško skonio. Patiekalas išlaiko savo skonį ir karštas, ir šaltas.
Žingsnis 1
Griežinėliais supjaustytą svogūną apkepkite svieste, kol taps auksinės spalvos, ir išimkite iš keptuvės į atskirą lėkštę. Toje pačioje keptuvėje kepkite grybus, kol išgaruos visas skystis. Susmulkinkite žoleles ir sudėkite į grybus.
Žingsnis 2
Ištepkite formą augaliniu aliejumi, ant formos dugno sudėkite liežuvį, ant viršaus užpilkite majonezo, įberkite druskos, pipirų, pabarstykite riešutais, ant viršaus sudėkite keptus svogūnus.
Žingsnis 3
Tada ant svogūnų sudėkite grybus ir žoleles, ant grybų užberkite stambiai tarkuotą sūrį. Jautienos liežuvį su grybais, sūriu ir riešutais dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Kategorijos