Jautienos liežuvis piene pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Jautienos liežuvis piene

Jautienos liežuvis laikomas labai vertingu produktu. Šiame produkte gausu baltymų, kurie labai svarbūs raumeniniam audiniui. Jautienos liežuvis yra mažiau kaloringas nei kiaulienos liežuvis ir sveikesnis, tačiau jį paruošti užtrunka daug ilgiau. Šiame recepte jautienos liežuvį gaminsime su bananais piene.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
147 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Jautienos liežuvis piene Žingsnis 1
Nuplaukite liežuvį. Virkite, kol suminkštės. Virimo laikas priklauso nuo liežuvio dydžio. Man prireikė beveik 3 valandų.

Žingsnis 2

Jautienos liežuvis piene Žingsnis 2
Išvirus liežuviui, atvėsinkite jį lediniame vandenyje. Nuimkite odą ir supjaustykite strypeliais arba kubeliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite, kol apskrus. Į formą sudėkite liežuvio griežinėlius, ant viršaus uždėkite svogūno ir griežinėliais pjaustyto banano.

Žingsnis 3

Jautienos liežuvis piene Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Stipria sienele puode ištirpinkite sviestą. Į jį suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Palaipsniui supilkite pieną ir plakite plaktuvu iki vientisos masės. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Užpilkite padažą ant liežuvio, pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, jautienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga, jautienos vakarienė

Kategorijos