Jautienos liežuvis su bulvėmis ir austrių grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Jautienos liežuvis su bulvėmis ir austrių grybais

Gausaus skonio, sotus ir restorano stiliaus patiekalas. Nežinote, kuo nustebinti? Šis jautienos liežuvio su keptomis bulvėmis ir pievagrybiais receptas skirtas jums! Jautienos liežuvis yra produktas, garsėjantis dideliu nikotino rūgšties ir nepakeičiamųjų aminorūgščių kiekiu. Bulvės yra nuostabus, nepakeičiamas garnyras, kuris puikiai tinka beveik prie visko. Ir visa tai po austrių, didelių ir sultingų grybų, padažu.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
107 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.3/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos liežuvis su bulvėmis ir austrių grybais Žingsnis 1
Įdėkite liežuvį į verdantį vandenį. Po 15 minučių įmeskite lauro lapą ir pipirų grūdelius. Virkite, kol suminkštės, ant vidutinės ugnies. Virimo laikas priklauso nuo svorio: 1 kg - 90 minučių, daugiau nei 1 kg - 180 minučių.

Žingsnis 2

Jautienos liežuvis su bulvėmis ir austrių grybais Žingsnis 2
Į kepimo skardą įberkite druskos. Sudėkite bulves ant druskos, išdėliodami jas vienas nuo kito. Dėkite jas į iki 200 °C įkaitintą orkaitę valandai. Patikrinkite, ar bulvės iškepusios, smeigdami į jas šakute.

Žingsnis 3

Jautienos liežuvis su bulvėmis ir austrių grybais Žingsnis 3
Kai liežuvis išverda, ištraukite jį, leiskite šiek tiek atvėsti ir supjaustykite gabaliukais. Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite joje gabalėlį sviesto ir apkepkite liežuvio gabalėlius. Sultinio neišpilkite.

Žingsnis 4

Jautienos liežuvis su bulvėmis ir austrių grybais Žingsnis 4
Virtas bulves sulaužykite gabalėliais.

Žingsnis 5

Jautienos liežuvis su bulvėmis ir austrių grybais Žingsnis 5
Įkaitintoje keptuvėje apkepkite bulves.

Žingsnis 6

Jautienos liežuvis su bulvėmis ir austrių grybais Žingsnis 6
Grybus supjaustykite griežinėliais. Kai bulvės apkeps, į keptuvę sudėkite grybus. Šiek tiek pakepinkite juos kartu ir supilkite sultinį.

Žingsnis 7

Jautienos liežuvis su bulvėmis ir austrių grybais Žingsnis 7
Įdėkite sviesto ir troškinkite, kol sutirštės.

Žingsnis 8

Jautienos liežuvis su bulvėmis ir austrių grybais Žingsnis 8
Lėkštę patepkite bulvių ir grybų padažu ir ant viršaus atsargiai sudėkite jautienos liežuvio griežinėlius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos