Publikavimo data: 2024-03-23
Jautienos liežuvis su bulvėmis ir austrių grybais
Gausaus skonio, sotus ir restorano stiliaus patiekalas. Nežinote, kuo nustebinti? Šis jautienos liežuvio su keptomis bulvėmis ir pievagrybiais receptas skirtas jums! Jautienos liežuvis yra produktas, garsėjantis dideliu nikotino rūgšties ir nepakeičiamųjų aminorūgščių kiekiu. Bulvės yra nuostabus, nepakeičiamas garnyras, kuris puikiai tinka beveik prie visko. Ir visa tai po austrių, didelių ir sultingų grybų, padažu.
Žingsnis 1
Įdėkite liežuvį į verdantį vandenį. Po 15 minučių įmeskite lauro lapą ir pipirų grūdelius. Virkite, kol suminkštės, ant vidutinės ugnies. Virimo laikas priklauso nuo svorio: 1 kg - 90 minučių, daugiau nei 1 kg - 180 minučių.
Žingsnis 2
Į kepimo skardą įberkite druskos. Sudėkite bulves ant druskos, išdėliodami jas vienas nuo kito. Dėkite jas į iki 200 °C įkaitintą orkaitę valandai. Patikrinkite, ar bulvės iškepusios, smeigdami į jas šakute.
Žingsnis 3
Kai liežuvis išverda, ištraukite jį, leiskite šiek tiek atvėsti ir supjaustykite gabaliukais. Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite joje gabalėlį sviesto ir apkepkite liežuvio gabalėlius. Sultinio neišpilkite.
Žingsnis 4
Virtas bulves sulaužykite gabalėliais.
Žingsnis 5
Įkaitintoje keptuvėje apkepkite bulves.
Žingsnis 6
Grybus supjaustykite griežinėliais. Kai bulvės apkeps, į keptuvę sudėkite grybus. Šiek tiek pakepinkite juos kartu ir supilkite sultinį.
Žingsnis 7
Įdėkite sviesto ir troškinkite, kol sutirštės.
Žingsnis 8
Lėkštę patepkite bulvių ir grybų padažu ir ant viršaus atsargiai sudėkite jautienos liežuvio griežinėlius.
Kategorijos