Publikavimo data: 2024-03-23
Jautienos liežuvis su koše
Švelni bulvių košės pagalvėlė, ant kurios gražiai gula kepti jautienos liežuvio gabaliukai. Tai ne tik gražu, bet ir labai skanu. Prie bulvių košės esame pripratę nuo vaikystės. Tačiau bulvių košė iš keptų bulvių nustebins neįprastu skoniu. Jautienos liežuvis - neįprastas įprastos bulvių košės sprendimas, be to, neįtikėtinai naudingas.
Žingsnis 1
Įdėkite liežuvį į verdantį vandenį. Po 15 minučių įmeskite lauro lapą ir pipirų grūdelius. Virkite, kol suminkštės, ant vidutinės ugnies. Virimo laikas priklauso nuo svorio: 1 kg - 90 minučių, daugiau nei 1 kg - 180 minučių.
Žingsnis 2
Į kepimo skardą įberkite druskos. Sudėkite bulves ant druskos, išdėliodami jas vienas nuo kito. Dėkite jas į iki 200 °C įkaitintą orkaitę valandai. Patikrinkite, ar bulvės iškepusios, smeigdami į jas šakute.
Žingsnis 3
Kai liežuvis išverda, ištraukite jį, leiskite šiek tiek atvėsti ir supjaustykite gabaliukais. Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite joje gabalėlį sviesto ir apkepkite liežuvio gabalėlius.
Žingsnis 4
Atvėsinkite virtas bulves ir nulupkite odelę. Supilkite pieną į nedidelį puodą ir įdėkite sviestą. Kaitinkite, kol sviestas ištirps.
Žingsnis 5
Sudėkite bulves į pieną ir sutrinkite iki tyrės.
Žingsnis 6
Į lėkštę sudėkite bulvių košę ir ant jos išdėliokite liežuvio gabalėlius.
Kategorijos