Jautienos liežuvis su koše pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Jautienos liežuvis su koše

Švelni bulvių košės pagalvėlė, ant kurios gražiai gula kepti jautienos liežuvio gabaliukai. Tai ne tik gražu, bet ir labai skanu. Prie bulvių košės esame pripratę nuo vaikystės. Tačiau bulvių košė iš keptų bulvių nustebins neįprastu skoniu. Jautienos liežuvis - neįprastas įprastos bulvių košės sprendimas, be to, neįtikėtinai naudingas.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
115 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos liežuvis su koše Žingsnis 1
Įdėkite liežuvį į verdantį vandenį. Po 15 minučių įmeskite lauro lapą ir pipirų grūdelius. Virkite, kol suminkštės, ant vidutinės ugnies. Virimo laikas priklauso nuo svorio: 1 kg - 90 minučių, daugiau nei 1 kg - 180 minučių.

Žingsnis 2

Jautienos liežuvis su koše Žingsnis 2
Į kepimo skardą įberkite druskos. Sudėkite bulves ant druskos, išdėliodami jas vienas nuo kito. Dėkite jas į iki 200 °C įkaitintą orkaitę valandai. Patikrinkite, ar bulvės iškepusios, smeigdami į jas šakute.

Žingsnis 3

Jautienos liežuvis su koše Žingsnis 3
Kai liežuvis išverda, ištraukite jį, leiskite šiek tiek atvėsti ir supjaustykite gabaliukais. Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite joje gabalėlį sviesto ir apkepkite liežuvio gabalėlius.

Žingsnis 4

Jautienos liežuvis su koše Žingsnis 4
Atvėsinkite virtas bulves ir nulupkite odelę. Supilkite pieną į nedidelį puodą ir įdėkite sviestą. Kaitinkite, kol sviestas ištirps.

Žingsnis 5

Jautienos liežuvis su koše Žingsnis 5
Sudėkite bulves į pieną ir sutrinkite iki tyrės.

Žingsnis 6

Jautienos liežuvis su koše Žingsnis 6
Į lėkštę sudėkite bulvių košę ir ant jos išdėliokite liežuvio gabalėlius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos