Publikavimo data: 2024-06-22
Jautienos makaronų sriuba
Šią sriubą gamino mano močiutė, mama ir dabar aš. Tai mūsų tradicinis maistas, kurį lengva paruošti ir kuris naudingas organizmui. Norint pasigaminti naminius makaronus, reikia tik šiek tiek įgūdžių, tačiau jau paruoštų galite nusipirkti bet kurioje maisto prekių parduotuvėje. Naminiai makaronai yra daug skanesni už pirktinius, o dabar pabandysiu jus pamokyti, kaip pasigaminti tokią sveiką ir skanią sriubą.
Žingsnis 1
Sudėkite mėsą į puodą ir užpilkite švariu vandeniu. Įberkite 1 valgomąjį šaukštą druskos ir virkite ant silpnos ugnies 2 valandas, nugriebdami nuo viršaus putas.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną, morką sutarkuokite stambia tarka. Visa tai sudėkite į paruoštą sultinį. Virkite 10 minučių, kol svogūnai ir morkos išvirs.
Žingsnis 3
Išvirtą mėsą supjaustykite nedidelėmis lėkštėmis ir taip pat suberkite į sultinį.
Žingsnis 4
Kol sriuba verda, pasirūpinkite makaronais. Dubenyje įmuškite kiaušinį, šiek tiek pasūdykite arba įpilkite išvirto sultinio. Įberkite reikiamą kiekį miltų, kad gautųsi gana tankus rutuliukas. Jį iškočiokite kočėlu į ploną 1 mm storio sluoksnį. Tada tešlą perpjaukite į dvi juosteles, o tada į plonus makaronus.
Žingsnis 5
Sudėkite makaronus į sultinį, kuriame jau virė svogūnai ir morkos. Palaukite, kol užvirs, ir išjunkite ugnį.
Kategorijos