Jautienos mėsainis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Jautienos mėsainis

Jautienos mėsainis atsirado XIX amžiuje. Spėjama, kad Vokietijoje. Tačiau jis įsitvirtino Amerikoje, todėl laikomas nacionaliniu amerikiečių patiekalu. Klasikiniam jautienos mėsainiui galite nusipirkti paruoštų paplotėlių arba pasigaminti naminių. Svarbiausia, kad mėsos ir riebalų santykis būtų maždaug 80:20. Įdarui imkite šviežių daržovių, pomidorų, agurkų ir salotų. Galite pridėti sūrio, šoninės ar keptų svogūnų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
225 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Garstyčios, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.88/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos mėsainis Žingsnis 1
Iškepkite kotletus. Pasūdykite ir papipirinkite maltą mėsą ir suformuokite plokščius kotletus. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite kotletus po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 2

Jautienos mėsainis Žingsnis 2
Paruoškite mėsainius. Mėsainių bandeles perpjaukite per pusę ir džiovinkite orkaitėje po 2-3 minutes iš abiejų pusių. Kepkite šoninę po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Supjaustykite pomidorą ir agurką griežinėliais. Sudėkite mėsainį taip: mėsainio bandelės apačia, padažas, salotos, pomidoras, šoninės griežinėlis, paplotėlis, agurkas, salotos, mėsainio bandelės viršus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos