Publikavimo data: 2024-03-29
Jautienos mėsainis
Jautienos mėsainis atsirado XIX amžiuje. Spėjama, kad Vokietijoje. Tačiau jis įsitvirtino Amerikoje, todėl laikomas nacionaliniu amerikiečių patiekalu. Klasikiniam jautienos mėsainiui galite nusipirkti paruoštų paplotėlių arba pasigaminti naminių. Svarbiausia, kad mėsos ir riebalų santykis būtų maždaug 80:20. Įdarui imkite šviežių daržovių, pomidorų, agurkų ir salotų. Galite pridėti sūrio, šoninės ar keptų svogūnų.
Žingsnis 1
Iškepkite kotletus. Pasūdykite ir papipirinkite maltą mėsą ir suformuokite plokščius kotletus. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite kotletus po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsainius. Mėsainių bandeles perpjaukite per pusę ir džiovinkite orkaitėje po 2-3 minutes iš abiejų pusių. Kepkite šoninę po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Supjaustykite pomidorą ir agurką griežinėliais. Sudėkite mėsainį taip: mėsainio bandelės apačia, padažas, salotos, pomidoras, šoninės griežinėlis, paplotėlis, agurkas, salotos, mėsainio bandelės viršus.
Kategorijos