Jautienos mėsainis su garstyčiomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Jautienos mėsainis su garstyčiomis

Kiaulienos boujenina garstyčiose yra pikantiškas patiekalas, kuris prieš kepant orkaitėje, kurioje jis turėtų būti laikomas 3-3,5 valandos, laikomas marinate. Nuo tokio ilgo buvimo orkaitėje mėsa neišdžiūsta dėl kelių sluoksnių folijos, kuri sulaiko sultis. Boujenina su garstyčiomis paprastai ruošiama šventėms. Ji vienodai skani ir karšta, ir šalta. Boujeninai geriau naudoti liesas kiaulienos dalis, pavyzdžiui, karbonadą.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
309 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
27 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, garstyčios, kiaušiniai.
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Jautienos mėsainis su garstyčiomis Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Į dubenį sudėkite majonezą ir garstyčias, išmaišykite ir sudėkite kiaulieną. Palikite mėsą marinate per naktį, dubenį įdėkite į šaldytuvą ir uždenkite dangčiu.

Žingsnis 2

Jautienos mėsainis su garstyčiomis Žingsnis 2
Paruoškite mėsą kepimui. Išimkite kiaulieną iš šaldytuvo ir įtrinkite ją prieskoniais - maltais juodaisiais pipirais, malta kalendra, kariu, baltaisiais pipirais ir druska. Mėsoje padarykite gilius įpjovimus ir įdarykite ją morkomis bei česnakais.

Žingsnis 3

Jautienos mėsainis su garstyčiomis Žingsnis 3
Kepkite mėsą orkaitėje. Išimkite foliją, vidų patepkite sviestu. Mėsą sandariai suvyniokite į 5 folijos sluoksnius. Sudėkite mėsą ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę 3,5 valandos. Likus 30 minučių iki kepimo pabaigos foliją nuimkite, kad mėsa paruduotų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, mėsos ir paukštienos užkandžiai, įspūdingas receptas, paprasta, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, mėsainiai, sojų padažo patiekalai, receptų knyga

Kategorijos