Publikavimo data: 2024-04-06
Jautienos mėsainis su garstyčiomis
Kiaulienos boujenina garstyčiose yra pikantiškas patiekalas, kuris prieš kepant orkaitėje, kurioje jis turėtų būti laikomas 3-3,5 valandos, laikomas marinate. Nuo tokio ilgo buvimo orkaitėje mėsa neišdžiūsta dėl kelių sluoksnių folijos, kuri sulaiko sultis. Boujenina su garstyčiomis paprastai ruošiama šventėms. Ji vienodai skani ir karšta, ir šalta. Boujeninai geriau naudoti liesas kiaulienos dalis, pavyzdžiui, karbonadą.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Į dubenį sudėkite majonezą ir garstyčias, išmaišykite ir sudėkite kiaulieną. Palikite mėsą marinate per naktį, dubenį įdėkite į šaldytuvą ir uždenkite dangčiu.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą kepimui. Išimkite kiaulieną iš šaldytuvo ir įtrinkite ją prieskoniais - maltais juodaisiais pipirais, malta kalendra, kariu, baltaisiais pipirais ir druska. Mėsoje padarykite gilius įpjovimus ir įdarykite ją morkomis bei česnakais.
Žingsnis 3
Kepkite mėsą orkaitėje. Išimkite foliją, vidų patepkite sviestu. Mėsą sandariai suvyniokite į 5 folijos sluoksnius. Sudėkite mėsą ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę 3,5 valandos. Likus 30 minučių iki kepimo pabaigos foliją nuimkite, kad mėsa paruduotų.
Kategorijos