Publikavimo data: 2024-04-06
Jautienos mėsainių paplotėliai
Įprasti kepsniai dažniausiai gaminami iš jautienos ir kiaulienos. Pagal klasikinį receptą mėsainių įdarą geriau gaminti tik iš jautienos. Patiekalams geriausia maišyti sprandinę mėsą su mentės mėsa (vietoj mentės galima naudoti nugarinę). Taip gausite idealią faršą, kurioje mėsos ir riebalų santykis bus maždaug 80:20. Tokiu atveju kepimui nereikės naudoti aliejaus.
Žingsnis 1
Paruoškite kotletams skirtą faršą. Į maltą mėsą įpilkite sojų padažo ir juodųjų pipirų. Išmaišykite mėsą iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite kotletus. Iškepkite kotletus taip, kad jie būtų ploni, vos ne 1 cm. Dėkite juos į nepridegančią keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių po 4-5 minutes. Pagal skonį pabarstykite prieskoniais.
Kategorijos