Jautienos mėsainių paplotėliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Jautienos mėsainių paplotėliai

Įprasti kepsniai dažniausiai gaminami iš jautienos ir kiaulienos. Pagal klasikinį receptą mėsainių įdarą geriau gaminti tik iš jautienos. Patiekalams geriausia maišyti sprandinę mėsą su mentės mėsa (vietoj mentės galima naudoti nugarinę). Taip gausite idealią faršą, kurioje mėsos ir riebalų santykis bus maždaug 80:20. Tokiu atveju kepimui nereikės naudoti aliejaus.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
388 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
37 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Sojos
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Jautienos mėsainių paplotėliai Žingsnis 1
Paruoškite kotletams skirtą faršą. Į maltą mėsą įpilkite sojų padažo ir juodųjų pipirų. Išmaišykite mėsą iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Jautienos mėsainių paplotėliai Žingsnis 2
Paruoškite kotletus. Iškepkite kotletus taip, kad jie būtų ploni, vos ne 1 cm. Dėkite juos į nepridegančią keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių po 4-5 minutes. Pagal skonį pabarstykite prieskoniais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, jautienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga, jautienos vakarienė

Kategorijos