Publikavimo data: 2025-08-19
Jautienos mėsos paplotėliai pipirų žieduose
Malta jautiena yra gana paplitęs mėsos produktas. Svarbiausias vaidmuo ruošiant maltą jautieną tenka šviežiai jautienai, nes būtent kokybiška malta jautiena suteiks patiekalams puikų skonį. Jautiena pasižymi didele maistine verte, nes yra pagrindinis gyvūninių baltymų šaltinis. Joje taip pat yra daug mineralų, kurie palankiai veikia žmogaus organizmą. Malta jautiena puikiai dera su įvairiausiais prieskoniais ir daržovėmis, todėl ji tokia paklausi ir aktuali visame pasaulyje. Iš maltos jautienos gaminama daugybė patiekalų įvairioms progoms.
Žingsnis 1
Į maltą mėsą įmuškite kiaušinį, suberkite svogūnus, petražoles, džiovintus česnakus ir kalendras. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išspauskite duoną ir sudėkite į mišinį. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi, sudėkite ant jos saldžiosios paprikos žiedus ir cukiniją. Iš mėsos mišinio suformuokite kotletus ir sudėkite ant cukinijos.
Žingsnis 3
Ant kotleto uždėkite dar vieną cukinijos apskritimą ir pabarstykite sūriu. Šaukite patiekalą į orkaitę 45 minutėms į 180 laipsnių temperatūroje įkaitintą orkaitę.
Kategorijos