Jautienos nugarinė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Jautienos nugarinė

Jautienos nugarinė (apatinė jautienos skerdenos dalis) ypač vertinga dėl smegenų kaulo, kuriame gausu maistingųjų medžiagų. Receptui rekomenduojama naudoti ne vyresnių kaip 20 mėnesių amžiaus jaunų gyvulių mėsą. Ją galima atskirti pagal sodrią raudoną ir rausvą pačios mėsos spalvą, venų ir riebalų sluoksnių baltumą. Keptos jautienos nugarinės gaminimo paslaptis yra ta, kad mėsa ilgai tįsta orkaitėje. Dėl to ji tampa labai minkšta ir įgauna sodrų skonį.
Gaminimo laikas
415 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
147 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos nugarinė Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Atskirame dubenyje sumaišykite druską, juoduosius ir raudonuosius pipirus, majonezą ir adžiką. Marinatu kruopščiai aptepkite nugarinę. Uždenkite maistine plėvele. Padėkite į šaldytuvą trims valandoms.

Žingsnis 2

Jautienos nugarinė Žingsnis 2
Iškepkite kastinį. Suvyniokite mėsą į foliją. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C, 3 valandas. Atidarykite foliją. Kepkite dar 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos