Publikavimo data: 2024-05-01
Jautienos nugarinė
Jautienos nugarinė (apatinė jautienos skerdenos dalis) ypač vertinga dėl smegenų kaulo, kuriame gausu maistingųjų medžiagų. Receptui rekomenduojama naudoti ne vyresnių kaip 20 mėnesių amžiaus jaunų gyvulių mėsą. Ją galima atskirti pagal sodrią raudoną ir rausvą pačios mėsos spalvą, venų ir riebalų sluoksnių baltumą. Keptos jautienos nugarinės gaminimo paslaptis yra ta, kad mėsa ilgai tįsta orkaitėje. Dėl to ji tampa labai minkšta ir įgauna sodrų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Atskirame dubenyje sumaišykite druską, juoduosius ir raudonuosius pipirus, majonezą ir adžiką. Marinatu kruopščiai aptepkite nugarinę. Uždenkite maistine plėvele. Padėkite į šaldytuvą trims valandoms.
Žingsnis 2
Iškepkite kastinį. Suvyniokite mėsą į foliją. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C, 3 valandas. Atidarykite foliją. Kepkite dar 15 minučių.
Kategorijos