Publikavimo data: 2024-04-05
Jautienos roladas
Jautienos vyniotinis yra puikus mėsos patiekalas, kuris puikiai dera su bulvių koše ar kitais garnyrais. Jį galima patiekti ir karštą, ir šaltą, vietoj dešrelių. Kad jautienos vyniotinis būtų minkštas, jam gaminti geriau imti jauno veršelio mėsą. Jei yra sausgyslių ir plėvių, jas reikia pašalinti. Rinkitės šviesios spalvos mėsą. Ji geriau tinka mušti plaktuku. Vyniotinio receptas toks paprastas, kad jį paruošti gali net pradedantis virėjas.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos pagrindą. Mėsą susmulkinkite virtuviniu plaktuvu. Kotletai turi būti maždaug 0,5 cm storio.
Žingsnis 2
Susukite ritinėlį. Sudėkite kotletus vieną šalia kito, užlenkdami juos taip, kad susidarytų vienas sluoksnis. Pabarstykite druska, prieskoniais, paprika. Išdėliokite česnako gabalėlius. Ant viršaus sudėkite lašinių gabalėlius. Ant vieno mėsos sluoksnio krašto uždėkite 5 morkų griežinėlius. Tvirtai suvyniokite. Dėkite ant kepimo popieriaus. Suvyniokite jautienos vyniotinį į pergamentą ir suriškite kraštus virvele.
Žingsnis 3
Iškepkite vyniotinį. Sudėkite vyniotinį ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 60 minučių. Patarimas: atvėsinkite vyniotinį neišimdami jo iš pergamento. Atvėsinkite jį iki kambario temperatūros, o tada palikite šaldytuve 6 valandoms. Nuimkite popierių ir supjaustykite griežinėliais. Patiekdami karštą iš karto nuimkite pergamentą.
Kategorijos