Publikavimo data: 2024-06-15
Jautienos širdies blyneliai.
Blynai jau kelis šimtmečius yra mėgstamiausias slavų skanėstas. Jų skonį ir įvairovę sustiprina įvairūs įdarai. Vienas iš jų - iš jautienos širdies. Beje, šis subproduktas laikomas ne prastesniu už pačią mėsą, jis yra turtingos sudėties ir skonio. Blyneliai su malta širdimi suteikia daug energijos dėl didelio produkto maistingumo. Tinkamai iškepta širdis yra švelnios tekstūros ir aromatingo skonio.
Žingsnis 1
Širdies gabalėlius sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu, nugriebkite putas, įberkite 1 valgomąjį šaukštą druskos, kelis žirnelius juodųjų ir raudonųjų pipirų, lauro lapą, gabalėlį svogūno ir morkos. Jei norite, įmeskite kelias kadagio uogas. Virkite silpnai verdant mažiausiai 2 valandas.
Žingsnis 2
Blynams dubenyje sumaišykite kiaušinį, po 1 šaukštelį druskos ir cukraus bei 2 puodelius pieno. Suberkite miltus ir išminkykite tirštą, be gumulėlių tešlą. Supilkite likusį pieną ir išplakite iki vientisos masės. Palikite valandai, tada supilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus, išmaišykite ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Blynus sudėkite į krūvą.
Žingsnis 3
Atskirai pakepinkite smulkintus svogūnus, tada tarkuotas morkas. Baigiant kepti įdėkite sviesto. Širdį, pakepintus svogūnus ir morkas pertrinkite per mėsmalę, įmuškite žalią arba kietai virtą ir tarkuotą kiaušinį. Druska ir pipirai, supilkite pusę stiklinės sultinio, kuriame virė širdis, išmaišykite.
Žingsnis 4
Ant kiekvieno blyno dėkite po 3 valgomuosius šaukštus maltos mėsos, apvoliokite ir kepkite keptuvėje su sviestu. Jei norite, blynus 1 minutę kepkite mikrobangų krosnelėje didžiausiu galingumu.
Kategorijos