Jautienos širdies kotletas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Jautienos širdies kotletas

Švelnią ir maistingą jautienos širdį galima naudoti daugeliui patiekalų gaminti - troškinti guliašą, gaminti apetitą žadinančius kotletus, dėti į salotas, gaminti neįprastą kebabą ir, žinoma, kepti skanius kotletus. Sultingi kotletai taps dar patrauklesni, jei prieš kepdami juos patepsite trupučiu majonezo ir apvoliosite džiūvėsėliuose. Tada kotletai įgaus traškią plutelę, o viduje išliks nepaprastai minkšti.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
132 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos širdies kotletas Žingsnis 1
Paruoškite širdį. Jautienos širdį supjaustykite 1,5-2 cm storio griežinėliais. Širdies griežinėlius padėkite po maistine plėvele ir švelniai iš vienos pusės juos išdaužykite virtuviniu plaktuku. Abi kotletų puses pagardinkite druska, pipirais, pabarstykite apyniais ir trupučiu majonezo.

Žingsnis 2

Jautienos širdies kotletas Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Atskirame dubenyje suplakite vištienos kiaušinius ir sutrinkite šakute. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kiekvieną širdelės kotletą panardinkite į plaktus kiaušinius ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Dėkite kotletus į įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių po 5-6 minutes. Galiausiai išjunkite kaitrą, uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite širdies kotletus 8-10 minučių pastovėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos