Publikavimo data: 2024-06-13
                Jautienos širdies kotletas
                                
                    Švelnią ir maistingą jautienos širdį galima naudoti daugeliui patiekalų gaminti - troškinti guliašą, gaminti apetitą žadinančius kotletus, dėti į salotas, gaminti neįprastą kebabą ir, žinoma, kepti skanius kotletus. Sultingi kotletai taps dar patrauklesni, jei prieš kepdami juos patepsite trupučiu majonezo ir apvoliosite džiūvėsėliuose. Tada kotletai įgaus traškią plutelę, o viduje išliks nepaprastai minkšti.
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                                        
                        Žingsnis 1
                        
                        Paruoškite širdį. Jautienos širdį supjaustykite 1,5-2 cm storio griežinėliais. Širdies griežinėlius padėkite po maistine plėvele ir švelniai iš vienos pusės juos išdaužykite virtuviniu plaktuku. Abi kotletų puses pagardinkite druska, pipirais, pabarstykite apyniais ir trupučiu majonezo.
                     
                                        
                        Žingsnis 2
                        
                        Apkepkite kotletus. Atskirame dubenyje suplakite vištienos kiaušinius ir sutrinkite šakute. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kiekvieną širdelės kotletą panardinkite į plaktus kiaušinius ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Dėkite kotletus į įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių po 5-6 minutes. Galiausiai išjunkite kaitrą, uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite širdies kotletus 8-10 minučių pastovėti.
                     
                                     
                                
                
                                    
                
                
                    
Kategorijos