Jautienos širdies kotletas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Jautienos širdies kotletas

Švelnią ir maistingą jautienos širdį galima naudoti daugeliui patiekalų gaminti - troškinti guliašą, gaminti apetitą žadinančius kotletus, dėti į salotas, gaminti neįprastą kebabą ir, žinoma, kepti skanius kotletus. Sultingi kotletai taps dar patrauklesni, jei prieš kepdami juos patepsite trupučiu majonezo ir apvoliosite džiūvėsėliuose. Tada kotletai įgaus traškią plutelę, o viduje išliks nepaprastai minkšti.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
132 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (25 bal.)

Žingsnis 1

Jautienos širdies kotletas Žingsnis 1
Paruoškite širdį. Jautienos širdį supjaustykite 1,5-2 cm storio griežinėliais. Širdies griežinėlius padėkite po maistine plėvele ir švelniai iš vienos pusės juos išdaužykite virtuviniu plaktuku. Abi kotletų puses pagardinkite druska, pipirais, pabarstykite apyniais ir trupučiu majonezo.

Žingsnis 2

Jautienos širdies kotletas Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Atskirame dubenyje suplakite vištienos kiaušinius ir sutrinkite šakute. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kiekvieną širdelės kotletą panardinkite į plaktus kiaušinius ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Dėkite kotletus į įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių po 5-6 minutes. Galiausiai išjunkite kaitrą, uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite širdies kotletus 8-10 minučių pastovėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, mėsos patiekalai, vištienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastai, aštriai, pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, Naujųjų metų išvakarių šventė, kotletai, be įprastų alergenų, receptų knyga, vištienos vakarienė, vištienos kotletai

Kategorijos