Publikavimo data: 2024-06-17
Jautienos, šitake grybų ir grikių makaronų mišrainė
"Stir-fry" - tai iš Kinijos kilęs greito kepimo būdas. Jos dėka daržovės ir mėsa išsaugo visas naudingąsias savybes, o skonis būna sodrus ir įdomus. Patiekalas atrodo labai įspūdingai, nustebinkite savo svečius.
Žingsnis 1
Iš aitriųjų paprikų išimkite sėklas ir, jei norite, supjaustykite žiedeliais. Plonai perpjaukite čebureko vyniotinį per visą pluoštą. Svogūną, imbierą ir saldžiąją papriką supjaustykite plonais griežinėliais, kukurūzus perpjaukite išilgai ketvirčiais. Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Plačią keptuvę statykite ant didelės ugnies ir leiskite jai gerai įkaisti. Augaliniame aliejuje 1 minutę greitai apkepkite svogūną, papriką, kukurūzus ir imbierą ir perkelkite juos į keptuvės kraštą. Leiskite vidurinei daliai vėl įkaisti ir sudėkite mėsą bei česnaką, įpilkite dar šiek tiek aliejaus. Intensyviai maišydami kepkite jautieną, kol ji pakeis spalvą. Daržoves sumaišykite su mėsa ir sudėkite šitake grybus iš sultinio.
Žingsnis 3
Suberkite krakmolą ir energingai išmaišykite. Tada į keptuvę įpilkite 50 ml grybų sultinio ir supilkite visus makaronus. Energingai maišykite ir leiskite susidaryti padažui. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir supilkite padažą. Ant makaronų viršaus išbarstykite enoki grybų sruogas. Kai makaronai įkaista ir padažas susijungia, ant viršaus užvirkite grybus, kad baigtų virti.
Kategorijos