Publikavimo data: 2024-04-28
Jautienos šonkauliai
Rinkdamiesi jautienos šonkaulius pirmenybę turėtumėte teikti jauno gyvulio mėsai. Patys kaulai yra nedideli ir minkštos struktūros. Atkreipkite dėmesį į gaminio išvaizdą. Nemalonaus kvapo, gleivių ir įvairių nutekėjimų ant paviršiaus nebuvimas byloja apie jautienos šviežumą. Žingsnis po žingsnio jautienos šonkaulių gaminimo receptas pagrįstas mėsos troškinimu. Ilgai troškinant labiau atsiskleidžia maisto skonis, jis tampa patrauklesnis ir skanesnis.
Žingsnis 1
Pradėkite kepti šonkauliukus. Gilioje karščiui atsparioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite šonkauliukus, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite 10-15 minučių, kad šonkauliukai iš visų pusių paruduotų. Į keptuvę įdėkite pusę česnako galvutės pjauta puse žemyn. Sudėkite pomidorų pastą ir kepkite 1-2 min. Supilkite vyną, leiskite jam užvirti ir virkite 10-15 minučių, kol skysčio sumažės perpus. Supilkite jautienos sultinį, kad beveik apsemtų šonkauliukus. Užvirinkite.
Žingsnis 2
Šonkauliukus pašaukite į orkaitę, kad iškeptų. Perkelkite keptuvės turinį į kepimo indą, uždenkite folija ir dėkite į įkaitintą orkaitę 3-4 valandoms arba tol, kol mėsa lengvai atsiplėš nuo kaulų. Kepimo metu mėsą apipilkite sultiniu.
Žingsnis 3
Paruoškite grybus ir šoninę. Likus maždaug 10 minučių iki šonkauliukų paruošimo, 2-3 minutes pakepinkite šoninę, kol taps traški ir auksinė. Tada į šoninę sudėkite grybus. Kepkite dar 4-5 minutes. Nusausinkite riebalų perteklių.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Iš sultinio, kuriame virė mėsa, pašalinkite riebalų perteklių ir skystį perkoškite. Sumaišykite su per presą išspaustu česnaku. Jei padažas per daug vandeningas, 10-15 minučių pakaitinkite jį ant ugnies.
Kategorijos