Publikavimo data: 2024-04-28
Jautienos šonkauliukai su bulvėmis
Kulinarijoje yra daugybė jautienos šonkaulių su bulvėmis receptų. Tačiau sultingiausia ir minkščiausia mėsa gaunama, jei ji bent 60 minučių troškinama su šakninėmis daržovėmis. Tačiau ne viskas priklauso nuo gaminimo būdo. Mėsa gali pasirodyti sausa, jei parduotuvėje jums pardavė seną arba prastą jautieną. Kad nepakliūtumėte į nemalonią situaciją, rinkdamiesi šonkauliukus turite laikytis tam tikrų taisyklių. Pirma, ant šonkaulių paviršiaus neturi būti gleivių ar dėmių. Antra, mėsa turi būti šviesios spalvos. Trečia, neturėtų būti "plikų" kaulų.
Žingsnis 1
Apkepkite šonkauliukus. Įkaitinkite augalinį aliejų gilioje keptuvėje arba keptuvėje. Sudėkite į jį šonkauliukus. Kepkite, kol paruduos, retkarčiais apversdami. Įpilkite 200 ml vandens ir sumažinkite liepsną iki minimumo. Mėsą troškinkite dar 30 minučių.
Žingsnis 2
Šonkauliukus iškepkite kartu su daržovėmis. Po 30 minučių į mėsą sudėkite svogūnus ir morkas. Uždenkite dangčiu ir palikite dar 10 minučių. Po to 15 minučių sudėkite bulves. Po to sudėkite prieskonius ir pomidorų minkštimą. Uždenkite dangčiu ir palikite 10 minučių.
Kategorijos