Publikavimo data: 2024-09-17
Jautienos stroganoff su grybais
Baltosios grietinės padažas su jautiena yra nuostabus patiekalas, kurį turėtų paruošti kiekviena šeimininkė. Originaliame jautienos stroganovo recepte yra jautienos, tačiau galite naudoti mėsą pagal savo skonį: vištieną, kiaulieną. Keičiant mėsą, patiekalas kaskart sužibės nauju skoniu.
Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite, supjaustykite gabalėliais pagal savo skonį. Gabalai neturėtų būti dideli ir stori. Palikite mėsą išdžiūti arba nusausinkite ją servetėlėmis. Įdėkite keptuvę ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Kiekvieną grybą supjaustykite į 4 dalis, smulkiai supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką. Sumaišykite česnaką ir grietinę, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Mėsą pagal skonį pagardinkite prieskoniais ir druska. Išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
Žingsnis 4
Į įkaitintą keptuvę supilkite augalinį aliejų ir palaukite, kol aliejus įkais. Sudėkite mėsą ir kepkite, kol įgaus auksinę plutelę, maišydami kepkite 3-5 min. Tada sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir kepkite mėsą, kol mėsa beveik iškeps, apie 10 minučių. Kai mėsa bus beveik iškepusi, suberkite miltus ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Kepkite svogūną 2 minutes, kol taps auksinės spalvos. Tai galite daryti toje pačioje keptuvėje, prieš tai į ją perkėlę mėsą, arba kitoje keptuvėje tuo pačiu metu, kai kepate mėsą. Į svogūnus sudėkite pievagrybius ir kepkite, kol iškeps, 5-7 minutes.
Žingsnis 6
Į svogūnus ir grybus sudėkite jau išvirtą mėsą. Išmaišykite. Supilkite vandenį ir grietinėlę ir maišydami ant didelės ugnies užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 30 minučių.
Kategorijos