Jautienos stroganoff su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Jautienos stroganoff su grybais

Baltosios grietinės padažas su jautiena yra nuostabus patiekalas, kurį turėtų paruošti kiekviena šeimininkė. Originaliame jautienos stroganovo recepte yra jautienos, tačiau galite naudoti mėsą pagal savo skonį: vištieną, kiaulieną. Keičiant mėsą, patiekalas kaskart sužibės nauju skoniu.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
176 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.36/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mėsą nuplaukite, supjaustykite gabalėliais pagal savo skonį. Gabalai neturėtų būti dideli ir stori. Palikite mėsą išdžiūti arba nusausinkite ją servetėlėmis. Įdėkite keptuvę ant silpnos ugnies.

Žingsnis 2

Jautienos stroganoff su grybais Žingsnis 2
Kiekvieną grybą supjaustykite į 4 dalis, smulkiai supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką. Sumaišykite česnaką ir grietinę, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 3

Jautienos stroganoff su grybais Žingsnis 3
Mėsą pagal skonį pagardinkite prieskoniais ir druska. Išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.

Žingsnis 4

Jautienos stroganoff su grybais Žingsnis 4
Į įkaitintą keptuvę supilkite augalinį aliejų ir palaukite, kol aliejus įkais. Sudėkite mėsą ir kepkite, kol įgaus auksinę plutelę, maišydami kepkite 3-5 min. Tada sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir kepkite mėsą, kol mėsa beveik iškeps, apie 10 minučių. Kai mėsa bus beveik iškepusi, suberkite miltus ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Jautienos stroganoff su grybais Žingsnis 5
Kepkite svogūną 2 minutes, kol taps auksinės spalvos. Tai galite daryti toje pačioje keptuvėje, prieš tai į ją perkėlę mėsą, arba kitoje keptuvėje tuo pačiu metu, kai kepate mėsą. Į svogūnus sudėkite pievagrybius ir kepkite, kol iškeps, 5-7 minutes.

Žingsnis 6

Jautienos stroganoff su grybais Žingsnis 6
Į svogūnus ir grybus sudėkite jau išvirtą mėsą. Išmaišykite. Supilkite vandenį ir grietinėlę ir maišydami ant didelės ugnies užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos