Publikavimo data: 2024-02-04
Jautienos stroganoff su grybais receptas
Patiekalas tiems, kurie per pietus nori ne tik užkandžio, bet ir tinkamo patiekalo! Jautienos stroganoff su grybais grietinėlės padaže - sotus, skanus ir nesunkiai paruošiamas patiekalas. Į klasikinį jautienos stroganoff receptą įeina tik jautiena, bet jei šaldytuve turite grybų, įdėkite ir jų.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir česnaką bei nuplaukite grybus. Svogūną susmulkinkite, česnaką susmulkinkite, o grybus supjaustykite stambiais griežinėliais. Paruoškite keptuvę storomis, aukštomis sienelėmis.
Žingsnis 2
Svogūną ir česnaką pakepinkite ištirpintame svieste, tada sudėkite grybus, įberkite druskos ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos.Išsaugokite 3-4 valgomuosius šaukštus skysčio, kuris išsiskirs kepant grybus: jis pravers kepant.
Žingsnis 3
Grybų sultis sumaišykite su grietine, garstyčiomis ir pipirais. Supilkite mišinį ant grybų ir dar 2-3 minutes troškinkite ant mažos ugnies.
Žingsnis 4
Kepkite mėsą ant didelės ugnies keptuvėje su gerai įkaitintu aliejumi 5 minutes.
Žingsnis 5
Perkelkite jautienos kepsnius į grybus. Viską kartu pašildykite, bet neužvirkite. Nuimkite keptuvę su paruoštu patiekalu nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite šiltoje vietoje 10-15 minučių, tada patiekite.
Kategorijos