Jautienos stroganoff su grybais receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Jautienos stroganoff su grybais receptas

Patiekalas tiems, kurie per pietus nori ne tik užkandžio, bet ir tinkamo patiekalo! Jautienos stroganoff su grybais grietinėlės padaže - sotus, skanus ir nesunkiai paruošiamas patiekalas. Į klasikinį jautienos stroganoff receptą įeina tik jautiena, bet jei šaldytuve turite grybų, įdėkite ir jų.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
232 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
3 g

Ingredientai (11)

Porcijos
4
Alergenai: Karvės pieno baltymai, garstyčios, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.62/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos stroganoff su grybais receptas Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir česnaką bei nuplaukite grybus. Svogūną susmulkinkite, česnaką susmulkinkite, o grybus supjaustykite stambiais griežinėliais. Paruoškite keptuvę storomis, aukštomis sienelėmis.

Žingsnis 2

Jautienos stroganoff su grybais receptas Žingsnis 2
Svogūną ir česnaką pakepinkite ištirpintame svieste, tada sudėkite grybus, įberkite druskos ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos.Išsaugokite 3-4 valgomuosius šaukštus skysčio, kuris išsiskirs kepant grybus: jis pravers kepant.

Žingsnis 3

Jautienos stroganoff su grybais receptas Žingsnis 3
Grybų sultis sumaišykite su grietine, garstyčiomis ir pipirais. Supilkite mišinį ant grybų ir dar 2-3 minutes troškinkite ant mažos ugnies.

Žingsnis 4

Jautienos stroganoff su grybais receptas Žingsnis 4
Kepkite mėsą ant didelės ugnies keptuvėje su gerai įkaitintu aliejumi 5 minutes.

Žingsnis 5

Jautienos stroganoff su grybais receptas Žingsnis 5
Perkelkite jautienos kepsnius į grybus. Viską kartu pašildykite, bet neužvirkite. Nuimkite keptuvę su paruoštu patiekalu nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite šiltoje vietoje 10-15 minučių, tada patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos

Antrieji patiekalaiAntrieji patiekalai