Publikavimo data: 2024-09-14
Jautienos stroganoff su jautienos nugarine
Mėsa būna labai minkšta, tiesiog tirpsta burnoje. Pagal šį receptą gaminu tik jautienos stroganovą.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite 2 cm storio griežinėliais. Gabalėlius apskrudinkite. Supjaustykite skersai pluošto 3-4 cm ilgio juostelėmis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Į puodą įdėkite 1 šaukštą sviesto, suberkite miltus ir nuolat maišydami virkite ant vidutinės ugnies iki vientisos masės. Supilkite grietinę, išmaišykite ir kaitinkite dar 1 minutę. Sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Stebėkite, kad mišinys neužvirtų.
Žingsnis 3
Sudėkite mėsą į įkaitintą keptuvę ir kepkite 5 minutes. Mėsą geriau kepti nedidelėmis porcijomis, nes, jei viską sudėsite iš karto, mėsa troškinsis išsiskyrusiose sultyse. Svarbu, kad ji iškeptų.
Žingsnis 4
Pusžiedžiais supjaustytą svogūną kepkite, kol taps auksinis. Svogūnus sudėkite į kepsnius
Žingsnis 5
Mėsą ir svogūnus užpilkite pomidorų ir grietinės padažu, išmaišykite ir kaitinkite, bet neužvirkite. Iš karto patiekite į stalą.
Kategorijos