Publikavimo data: 2024-04-09
Jautienos stroganovas su grybais ir grietinėle
Nepaisant to, kad jo pavadinimas toks panašus į tipišką prancūziško patiekalo pavadinimą, jautienos stroganoff yra rusų virtuvės patiekalas. Pirmą kartą jautienos stroganoffas buvo paruoštas XIX a. ir iš karto pelnė meilę bei populiarumą visame pasaulyje. Puikus grybų, grietinėlės ir mėsos derinys daro patiekalą išties šventišką ir tinkantį bet kokiai progai.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 2
Nupjaukite nupjautą grybų kotelį ir supjaustykite juos juostelėmis.
Žingsnis 3
Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus. Į įkaitintą keptuvę sudėkite svogūnus ir kepkite 1-2 minutes.
Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus. Kepkite 4-5 minutes.
Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytą jautieną. Kruopščiai išmaišykite ir kepkite, kol mėsa iškeps, 5-7 minutes ant silpnos ugnies.
Žingsnis 7
Į mėsą, svogūnus ir grybus sudėkite česnaką ir kelis lauro lapelius.
Žingsnis 8
Į keptuvę supilkite grietinėlę.
Žingsnis 9
Suberkite miltus.
Žingsnis 10
Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 11
Troškinkite jautienos stroganoffą 20-25 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 12
Išdėliokite jautienos stroganoffą į serviravimo lėkštes ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos