Publikavimo data: 2024-04-09
Jautienos tataki
Tataki - tai japoniškas patiekalas ir žuvies bei mėsos kepimo būdas. Pagrindinė tataki ypatybė yra ta, kad mėsa greitai kepama ant didelės ugnies. Tada mėsa supjaustoma griežinėliais ir pagardinama marinatu, sojų padažu arba actu, ir pagardinama tarkuotu imbieru, aitriąja paprika ir kitais prieskoniais. Pagal šį receptą siūlome pasigaminti gardų jautienos tataki. Jį galima gaminti iš mentės, nugarinės ar net ribiniu kepsniu.
Žingsnis 1
Jautieną pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Apšlakstykite kepsnį alyvuogių aliejumi iš visų pusių.
Žingsnis 2
Supjaustykite agurką plonais, ilgais griežinėliais, naudodami daržovių skustuvą. Smulkiai supjaustykite aitriąją papriką. Smulkiai sutarkuokite imbierą. Smulkiai sutarkuokite česnaką.
Žingsnis 3
Sumaišykite sojų padažą, laimo sultis, imbierą, česnaką ir aitriąją papriką. Leiskite marinatui 10 minučių susigerti.
Žingsnis 4
Kepkite jautienos kepsnį po 1 minutę iš abiejų pusių, kad apskrustų, kepsnys viduje turėtų išlikti rausvas.
Žingsnis 5
Supjaustykite kepsnį 3-4 mm storio griežinėliais.
Žingsnis 6
Marinatą perkoškite per sietelį. Sudėkite agurkų griežinėlius ir jautienos griežinėlius į lėkštę. Viską užpilkite marinatu. Papuoškite tataki plonai supjaustytais porais, sezamo sėklomis ir aitriosios paprikos griežinėliais. Gero apetito!
Kategorijos