Publikavimo data: 2025-08-20
Jautienos troškinys raugintuose kopūstuose
Raugintuose kopūstuose troškinta jautiena yra labai sultingas, kvapnus ir maistingas patiekalas, kuriam būdingas paprastas paruošimas, subtilus skonis ir pikantiškas poskonis. Be nuostabaus skonio derinio, patiekalas turi daug vertingų sveikatai medžiagų. Jame yra daug C ir B grupės vitaminų, taip pat kalio, kalcio ir cinko. Be to, jautienos troškinys prisideda prie efektyvios širdies veiklos ir didina atsparumą stresui.
Žingsnis 1
Marinuokite jautieną. Supjaustykite mėsą vienodo dydžio gabalėliais ir sudėkite juos į gilų dubenį. Jautieną pagardinkite paprika ir druska pagal skonį. Kruopščiai išmaišykite mėsą, kad prieskoniai įsigertų. Po to dubenį 60 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Pradėkite gaminti maistą. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies, įpilkite į jį šiek tiek augalinio aliejaus ir palikite įkaisti. Kai aliejus įkais, sudėkite jautienos gabalėlius ir kepkite, kol paruduos. Iškepusią mėsą perkelkite į lėkštę. Tada į keptuvę sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Kai svogūnas bus paruoštas, sudėkite česnaką ir įberkite šiek tiek druskos. Dar 1 minutę pakepinkite ingredientus.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą. Kai svogūnų ir česnakų mišinys bus paruoštas, į puodą supilkite sultinį ir raudonąjį vyną. Sudėkite pomidorų pastą ir jautieną. Palaukite, kol patiekalas užvirs. Po to puodą uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir palikite ingredientus troškintis 1 valandą. Tada į mėsą sudėkite raugintus kopūstus, lengvai išmaišykite ir palikite dar 30 minučių. Pabaigoje sumaišykite krakmolą su trupučiu vandens ir supilkite į puodą. Po poros minučių nukelkite patiekalą nuo ugnies ir patiekite.
Kategorijos