Publikavimo data: 2025-08-17
Jautienos troškinys su daržovėmis ir žolelėmis
Tokiam patiekalui paruošti daug laiko nereikia. Burnoje tirpstanti jautiena, paruošta keptuvėje su daugybe žalumynų, yra tiesiog skonių šventė. Toks patiekalas papuoš gražiausią šventę, bet kokią iškilmę, taip pat patiks artimiesiems per šeimos ramią vakarienę. Chaka puli yra pavasario patiekalas. Paruoškite tokį patiekalą iš jaunos ėrienos arba veršienos, pagardintą baltuoju vynu ir daugybe žalumynų. Šviežios prieskoninės žolelės suteiks patiekalui skonio ir sodrumo.
Žingsnis 1
Nuplaukite atitirpintą mėsą ir supjaustykite ją mažais gabalėliais ant pjaustymo lentelės. Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų ir sudėkite mėsą sluoksniu.
Žingsnis 2
Visas žoleles susmulkinkite peiliu ir maišydami šiek tiek sutrinkite. Iš paprikų išimkite sėklas ir supjaustykite jas griežinėliais. Česnakus nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite žalumynus į keptuvę antruoju sluoksniu ant mėsos.
Žingsnis 3
Sudėkite viską į keptuvę sluoksniais. Pusę mėsos, pusę žolelių ir likusius česnakus. Paskutiniu sluoksniu sudėkite mėsą, pabarstykite žolelėmis ir užpilkite baltuoju vynu bei vandeniu, kol viskas bus visiškai apsemta.
Žingsnis 4
Uždenkite keptuvę dangčiu ir 20 minučių troškinkite ant silpnos ugnies. Po troškinimo pasūdykite ir troškinkite dar pusvalandį. Sudėkite mėsą su hmeli suneli, degintais pipirais, tkemali ir gabalėliu sviesto. Dar 10 minučių troškinkite atidengę dangtį ant silpnos ugnies.
Kategorijos