Publikavimo data: 2024-03-27
Jautienos troškinys su džiovintomis slyvomis
Jautiena yra mažai kaloringa mėsa, todėl puikiai tinka tiems, kurie saugo savo figūrą, sportininkams. Jautienoje yra daug geležies, todėl ji yra nepakeičiamas produktas nėščioms moterims, vyresnio amžiaus žmonėms, žmonėms, kuriems gresia geležies stokos anemija, ir žindančioms moterims. Kartu su džiovintomis slyvomis mėsa sužibės naujomis spalvomis. Sultingas, šiek tiek salstelėjęs skonis puikiai tinka vakarienei. Jautieną su džiovintomis slyvomis galima patiekti su ryžiais, bulvių koše ar bulguru arba kaip atskirą patiekalą su padažu ir šviežios duonos riekele.
Žingsnis 1
Supjaustykite jautieną plonais griežinėliais ir juos apskrudinkite.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ir apkepkite svogūną, kol taps auksinis.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite jautieną iš abiejų pusių ant didelės ugnies po pusantros-dvi minutes iš kiekvienos pusės. Apibarstykite miltais kiekvieną jautienos pusę.
Žingsnis 5
Į jautienos kepsnį pagal skonį įberkite svogūnų ir prieskonių. Išmaišykite ir pakepinkite kartu.
Žingsnis 6
Sudėkite džiovintas slyvas ir grietinę, išmaišykite, įpilkite truputį vandens ir troškinkite uždengę, kol suminkštės.
Žingsnis 7
Nuimkite dangtį ir virkite dar porą minučių.
Žingsnis 8
Paruoštą patiekalą patiekite papuoštą šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos