Jautienos uodegos sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Jautienos uodegos sriuba

Galvijienos uodega - tai galvijų uodegos be odos gabalas. Uodegos nėra labai kaloringos, jose yra daug kolageno, todėl jos yra labai sveikos. Jautienos uodegos patiekalų žmonių mityboje būta dar Senovės Egipte. Šiandien kiekvienoje šalyje yra populiarus jautienos uodegos patiekalas. Pavyzdžiui, Anglijoje tai "londonderry", Vokietijos gyventojai renkasi "ochsenschwanz". Belgijoje uodegos labai mėgstamos troškinti aluje ir gaminti sriubą, vadinamą hoshpot.
Gaminimo laikas
250 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
120 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos uodegos sriuba Žingsnis 1
Apdorokite mėsą. Kepkite uodegas augaliniame aliejuje 10 minučių.

Žingsnis 2

Jautienos uodegos sriuba Žingsnis 2
Paruoškite šaknis ir vyną. Į jautienos uodegėles sudėkite smulkintas petražoles, salierą, morką ir svogūną ir kepkite 10 minučių. Į keptuvę supilkite pomidorų pastą, išmaišykite ir kepkite dar 10 minučių. Supilkite vyną į puodą ir pašildykite iki 70 laipsnių, kaitinkite 7-10 minučių, kad išgaruotų alkoholis.

Žingsnis 3

Jautienos uodegos sriuba Žingsnis 3
Sultinį užvirinkite ir perkoškite. Apkeptas šaknis ir uodegas sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų mėsą, ir virkite, kol mėsa suminkštės, ant silpnos ugnies apie 3 valandas. Likus 30 minučių iki virimo sudėkite visas bulves. Iš sultinio išimkite mėsą, šaknis, morkas ir bulves ir nusausinkite jas sietelyje. Sultinį perkoškite per smulkų sietelį arba marlę.

Žingsnis 4

Jautienos uodegos sriuba Žingsnis 4
Išvirkite jautienos uodegos sriubą. Perkoštą sultinį pastatykite ant ugnies, supilkite vyną, porus, mairūną, šafraną, sultinio kubelį, pipirus ir druską. Užvirinkite sultinį. Virtas daržoves supjaustykite maždaug 2 x 2 cm dydžio kubeliais. Atskirkite mėsą nuo uodegų ir smulkiai supjaustykite. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su grietinėle ir plona srovele supilkite į verdantį sultinį. Į sultinį sudėkite kubeliais supjaustytas daržoves ir mėsą, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos