Vištiena orkaitėje yra toks klasikinis patiekalas, kad sunku įsivaizduoti ką nors žinomesnio. Įvairių šio patiekalo variantų yra absoliučiai visuose planetos kampeliuose. Siekdami kaip nors paįvairinti skonį, virėjai visame pasaulyje kuria vis naujus derinius, žaisdami skonių, tekstūrų kontrastais ir derindami nesuderinamus dalykus. Taip atsirado jogurte marinuotos vištienos receptas - graikiškas pažįstamo patiekalo variantas.
Žingsnis 1
Nulupkite paprikas nuo odelės ir supjaustykite dideliais gabalais. Česnaką taip pat supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite paprikas ir česnakus į maišytuvo dubenį ir plakite 5-7 sekundes. Tada sudėkite jogurtą, druską, pipirus ir muskato riešutą, gerai išmaišykite ir 1 valandą marinuokite vištieną mišinyje.
Žingsnis 2
Įkaitinkite orkaitę iki 190 ℃, patepkite kepimo indą sviestu, ant indo dugno sudėkite pitą ir patepkite ją sviestu. Ant viršaus uždėkite antrą pitos lakštą, patepkite kraštus sviestu ir apvyniokite jį į vidų aplink formos kraštą.
Žingsnis 3
Marinuotą vištieną sudėkite ant pitos ir užpilkite likusiu jogurto padažu. Dėkite į orkaitę ir kepkite 60 minučių 190 ℃ temperatūroje.