Publikavimo data: 2025-08-20
Jogurte marinuota vištienos krūtinėlė su pomidorais ir sūriu
Jei norite kepti vištienos krūtinėlę, turėtumėte atsižvelgti į tai, kad dėl riebalų trūkumo ši mėsa yra sausa. Tačiau jei marinuosite ją jogurte su česnakais, čiobreliais ir kvapniaisiais prieskoniais, o paskui kepsite orkaitėje su pomidorais ir sūriu, krūtinėlė sugers pomidorų sultis ir kreminį bei pienišką sūrio skonį. Patiekalas taps sultingas ir minkštas, o jo išvaizda bus labai patraukli.
Žingsnis 1
Vištieną lengvai suplakite plaktuvu. Nedideliame dubenėlyje česnaką susmulkinkite česnakų spaustuku, suberkite čiobrelius, pipirus, druską pagal skonį ir išmaišykite. Vištienos krūtinėlę apibarstykite mišiniu ir gerai išmaišykite. Užpilkite jas jogurtu ir palikite pusvalandį marinuotis.
Žingsnis 2
Tuo tarpu pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka, kepimo formą gausiai ištepkite lydytu sviestu. Mėsą pamarinuokite, išdėliokite ant formos dugno. Ant viršaus sudėkite pomidorus ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir įdėkite į ją formą. Vištienos krūtinėlės su pomidorais ir sūriu bus paruoštos maždaug per 25-30 minučių. Išimkite iš orkaitės, supjaustykite ir patiekite porcijomis.
Kategorijos