Publikavimo data: 2024-04-02
Julienne su vištiena ir grybais tartaletėse
"Julienne" yra tradicinis rusų virtuvės patiekalas. Nepaisant prancūziško pavadinimo, julienne yra sovietinių virėjų, kurie pritaikė prancūzišką patiekalą "cocotte", darbas. Yra daugybė julienne variantų. Tačiau klasikinis variantas yra julienne su vištiena ir grybais, iškeptas grietinėlės padaže po sūrio plutele. Pagal šį receptą siūlome julieną ruošti tartaletėse. Galite naudoti jau paruoštus tartaletinius paplotėlius arba pasigaminti juos patys.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite grybus.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir sudėkite vištieną bei grybus.
Žingsnis 5
Vištieną ir grybus 5 minutes troškinkite ant vidutinės ugnies. Įpilkite grietinės.
Žingsnis 6
Viską sumaišykite ir troškinkite 3 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 7
Į kepimo indą sudėkite pyragėlius. Užpildykite tartaletes vištienos ir grybų įdaru.
Žingsnis 8
Tarkuotu sūriu pabarstykite tartaletes.
Žingsnis 9
Pasiųskite pyragėlius kepti į orkaitę 10 minučių.
Žingsnis 10
Paruoštus džiūvėsius papuoškite krapų šakelėmis.
Kategorijos