Publikavimo data: 2024-02-04
Julienne su vištiena receptas
Jei labai norite žaliuokės, nereikia eiti grybauti į mišką ar artimiausią parduotuvę. Yra dar vienas šio patiekalo variantas - julienai su vištiena. Minkštos vištienos filė, grietinėlės padažo ir grana padano sūrio, po kurio plutele orkaitėje "užsideda" apetitą žadinantys skoniai, derinys - tai abipusiai naudingas variantas. Naminiai julienai puikiai papildys jūsų pietus: juos galima naudoti ir kaip karštą užkandį, ir kaip antrąjį patiekalą.
Žingsnis 1
Vištienos filė nuplaukite, pašalinkite riebalų perteklių ir plėvelę. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros ir paruoškite keptuves.
Žingsnis 2
Sudėkite grietinėlę su miltais ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Suberkite žoleles, druską ir pipirus ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Vištienos filė supjaustykite batonėliais.
Žingsnis 4
Keptuvėje su ištirpintu sviestu kepkite vištienos filė ant didelės ugnies apie 10 minučių, maišydami, kol paruduos.
Žingsnis 5
Supilkite filė į grietinėlės ir miltų mišinį ir maišydami užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 2 min. Jei padažas per tirštas, šiek tiek atskieskite pienu arba grietinėle.
Žingsnis 6
Vištienos filė su grietinėlės padažu paskleiskite kokosuose, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol sūrio paviršius paruduos.
Žingsnis 7
Patiekite patiekalą kokosuose.
Kategorijos