Julienne su vištiena receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Julienne su vištiena receptas

Jei labai norite žaliuokės, nereikia eiti grybauti į mišką ar artimiausią parduotuvę. Yra dar vienas šio patiekalo variantas - julienai su vištiena. Minkštos vištienos filė, grietinėlės padažo ir grana padano sūrio, po kurio plutele orkaitėje "užsideda" apetitą žadinantys skoniai, derinys - tai abipusiai naudingas variantas. Naminiai julienai puikiai papildys jūsų pietus: juos galima naudoti ir kaip karštą užkandį, ir kaip antrąjį patiekalą.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
196 kcal.
Baltymai
18 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Julienne su vištiena receptas Žingsnis 1
Vištienos filė nuplaukite, pašalinkite riebalų perteklių ir plėvelę. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros ir paruoškite keptuves.

Žingsnis 2

Julienne su vištiena receptas Žingsnis 2
Sudėkite grietinėlę su miltais ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Suberkite žoleles, druską ir pipirus ir dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 3

Julienne su vištiena receptas Žingsnis 3
Vištienos filė supjaustykite batonėliais.

Žingsnis 4

Julienne su vištiena receptas Žingsnis 4
Keptuvėje su ištirpintu sviestu kepkite vištienos filė ant didelės ugnies apie 10 minučių, maišydami, kol paruduos.

Žingsnis 5

Julienne su vištiena receptas Žingsnis 5
Supilkite filė į grietinėlės ir miltų mišinį ir maišydami užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 2 min. Jei padažas per tirštas, šiek tiek atskieskite pienu arba grietinėle.

Žingsnis 6

Julienne su vištiena receptas Žingsnis 6
Vištienos filė su grietinėlės padažu paskleiskite kokosuose, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol sūrio paviršius paruduos.

Žingsnis 7

Julienne su vištiena receptas Žingsnis 7
Patiekite patiekalą kokosuose.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos