Publikavimo data: 2024-06-09
Kaimiška žirnių sriuba su kiauliena
Žirnių sriuba yra vienas populiariausių karštųjų pirmųjų patiekalų, pažįstamas kelių kartų atstovams. Tai klasikinis sovietinės ir rusiškos virtuvės žanras. Ir jos populiarumą lemia daugybė priežasčių. Ją paruošti greitai ir palyginti nesudėtinga. Pagrindinis ingredientas - žirniai, nebrangus ir biudžetinis produktas. Jo skonis lengvai derinamas su daugeliu produktų: mėsa, daržovėmis.
Žingsnis 1
Paruoštus žirnius sudėkite į sietelį, gerai nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu. Sudėkite juos į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu santykiu 1:2. Pastatykite puodą ant ugnies ir užvirinkite. Nuo paviršiaus nukoškite putas gremžtuku, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies 30 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite vidutinio dydžio (maždaug 3 cm) kubeliais. Dėkite ją į įkaitintą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, kol lengvai paruduos. Paruoštą svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite daržoves į keptuvę su mėsa ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.
Žingsnis 3
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, sudėkite į puodą su žirniais ir pagal skonį pasūdykite. Į puodą su virtais žirniais ir bulvėmis sudėkite daržovių apkepą su mėsa. Virkite, kol bulvės bus paruoštos. Išjunkite ugnį ir palikite penkioms minutėms, kad sriuba prisitrauktų.
Kategorijos