Publikavimo data: 2024-09-22
Kaimiškas troškinys su raudonosiomis pupelėmis
Sveikiausias būdas ruošti mėsą - ją troškinti. Pasaulio nacionalinėse virtuvėse taip ruošiami azu, troškinys, guliašas ir damlama. Jų pavadinimai ir niuansai skirtingi, tačiau metodas visada tas pats: mėsa supjaustoma gabalėliais, iš anksto apkepinama, o tada smulkiai troškinama, kol suminkštėja įvairiuose padažuose. Naudojami įvairūs prieskoniai - pipirai, paprika, ciberžolė, krapai, bazilikai, čiobreliai, rozmarinai ir kiti.
Žingsnis 1
Nuplaukite svogūną ir česnaką, nulupkite, dar kartą nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Morkas nuplaukite, nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir ant didelės ugnies greitai apkepkite morkas, svogūnus ir česnakus. Užtenka vos 2 minučių, kad daržovės pradėtų keisti spalvą. Nuolat maišykite, kad nesudegtų.
Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite mažais kubeliais. Jei tai kiauliena, kubeliai gali būti 3*3 cm dydžio, o jei tai veršiena, geriau pjaustyti mažesniais gabalėliais.
Žingsnis 3
Sudėkite mėsą į keptuvėje esančias daržoves ir kepkite ant didelės ugnies, kol apskrus. Kepdami du kartus apverskite mėsą, kad ji nesudegtų. Tada į keptuvę su mėsa ir daržovėmis įpilkite 2-3 valgomuosius šaukštus verdančio vandens, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant mažos ugnies, kol mėsa išvirs, maždaug 40-45 minutes. Jei skysčio išverda daug, galite įpilti dar šiek tiek verdančio vandens.
Žingsnis 4
Po 15-20 minučių sudėkite konservuotas raudonąsias pupeles, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Troškinant mėsą, dalį pupelių skysčio galima naudoti vietoj verdančio vandens.
Žingsnis 5
Supilkite pomidorų padažą ir užvirinkite ant didelės ugnies. Tada nukelkite keptuvę nuo ugnies ir uždengę dangčiu palaikykite 3-5 minutes.
Kategorijos