"Kaimiški skruostai" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

"Kaimiški skruostai"

Paprasta ir skani sriuba sušildys visą šeimą per vakarienę šaltą žiemos vakarą. Sriuba lengva, daržovės nekepa, todėl ją galima duoti mažiems vaikams.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
85 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

"Kaimiški skruostai" Žingsnis 1
Į puodą įpilkite 3,5 l vandens ir sudėkite jautieną. Virkite ant silpnos ugnies 1,5 valandos, kai užvirs, nugriebkite putas.

Žingsnis 2

"Kaimiški skruostai" Žingsnis 2
Kopūstus plonai supjaustykite.

Žingsnis 3

"Kaimiški skruostai" Žingsnis 3
Nulupkite bulves, supjaustykite jas nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 4

"Kaimiški skruostai" Žingsnis 4
Morkas nulupkite, sutarkuokite.

Žingsnis 5

"Kaimiški skruostai" Žingsnis 5
Nulupkite svogūnus ir juos smulkiai supjaustykite.

Žingsnis 6

"Kaimiški skruostai" Žingsnis 6
Mėsai išvirus, neišėmę mėsos, į sriubą sudėkite kopūstus ir virkite dar 15 minučių.

Žingsnis 7

"Kaimiški skruostai" Žingsnis 7
Tada sudėkite bulves ir virkite dar 10 minučių.

Žingsnis 8

"Kaimiški skruostai" Žingsnis 8
Įberkite druskos, džiovintų krapų, svogūnų, morkų ir lauro lapų. Palaikykite ant ugnies dar 5 minutes ir išjunkite. Palikite brinkti dar pusvalandį. Atskirkite mėsą nuo kaulų, supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į sriubą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su mėsa, sriubos su jautiena, sriubos, įspūdingas receptas, pietūs, žalumynų sezonas, morkų sezonas, česnakų sezonas, be bendrų alergenų, receptų knyga, sriubos su čiobreliais

Kategorijos