Publikavimo data: 2025-08-20
"Kaimiški skruostai"
Paprasta ir skani sriuba sušildys visą šeimą per vakarienę šaltą žiemos vakarą. Sriuba lengva, daržovės nekepa, todėl ją galima duoti mažiems vaikams.
Žingsnis 1
Į puodą įpilkite 3,5 l vandens ir sudėkite jautieną. Virkite ant silpnos ugnies 1,5 valandos, kai užvirs, nugriebkite putas.
Žingsnis 2
Kopūstus plonai supjaustykite.
Žingsnis 3
Nulupkite bulves, supjaustykite jas nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 4
Morkas nulupkite, sutarkuokite.
Žingsnis 5
Nulupkite svogūnus ir juos smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 6
Mėsai išvirus, neišėmę mėsos, į sriubą sudėkite kopūstus ir virkite dar 15 minučių.
Žingsnis 7
Tada sudėkite bulves ir virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 8
Įberkite druskos, džiovintų krapų, svogūnų, morkų ir lauro lapų. Palaikykite ant ugnies dar 5 minutes ir išjunkite. Palikite brinkti dar pusvalandį. Atskirkite mėsą nuo kaulų, supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į sriubą.
Kategorijos