Publikavimo data: 2025-08-18
Kaimiško stiliaus jautiena su daržovių padažu
Visose pasaulio virtuvėse kaimiškas maistas garsėja savo paprastumu ir saikingumu. Visuose kaimiškuose restoranuose patiekiamos tiesiog milžiniškos ne tik skanaus, bet ir puikaus maisto porcijos. Kaimiška jautiena su daržovių padažu yra bene geriausia tokios virtuvės apraiška, kurioje dera ir paprastas receptas, ir nepamirštamas skonis.
Žingsnis 1
Dideliame puode įkaitinkite augalinį aliejų. Apvoliokite jautienos nugarinę miltuose ir kepkite aliejuje iš visų pusių, kol apskrus.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, o česnaką - ketvirčiais. Morkas supjaustykite nelabai plonais griežinėliais, o salierą - mažais strypeliais.
Žingsnis 3
Išpilkite aliejų iš keptuvės ir grąžinkite į ją mėsą. Sudėkite daržoves į puodą su jautiena, supilkite pomidorų sultis, įberkite druskos, pipirų ir raudonėlio. Viską užvirinkite ant didelės ugnies ir sumažinkite ugnį iki silpnos. Troškinkite mėsą ir daržoves ant silpnos ugnies apie 3 valandas, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 4
Išimkite virtą mėsą iš puodo ir sumaišykite sultinį su daržovėmis ir pomidorų sultimis trintuvu, kad gautųsi vientisas padažas. Užvirinkite nedideliame puode, pavirkite porą minučių ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos