Publikavimo data: 2024-06-08
Kaimiško stiliaus kiaulienos kepsnys
Paprasčiausias ir greičiausias būdas paruošti mėsą - kepti ją keptuvėje su svogūnais. Tai ypač skanu, jei mėsa yra šviežia ir prieš tai nebuvo užšaldyta. Tereikia įdėti svogūnų, druskos ir pipirų ir gausite sultingą, savito skonio ir aromato mėsą.
Žingsnis 1
Įdėkite keptuvę ant ugnies ir supilkite aliejų. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Tegul gabaliukai lieka gana dideli. Kepkite svogūnus, kol taps skaidrūs.
Žingsnis 2
Į keptuvę sudėkite mėsą ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol lengvai paruduos. Tuo metu ją galima vieną kartą atsargiai apversti. Mėsa neturi sudegti ar apskrusti, įsitikinkite, kad ji kepa ant vidutinės ugnies. Kai mėsa sudega, ji tampa kenksminga mūsų organizmui. Kai ji troškinama ant labai silpnos ugnies, iš jos išsiskiria visos sultys ir paruoštas patiekalas bus neskanus.
Žingsnis 3
Kai mėsa apkeps, supilkite vandenį ir ant vidutinės ugnies kaitinkite dar 15-20 minučių. Nupjaukite gabalėlį mėsos, kad patikrintumėte, ar ji išvirusi. Įpjovus į mėsą, skystis bus skaidrus arba išnyks. Jei įpjautas skystis yra drumstas arba rausvas - palikite mėsą keptuvėje dar 3-5 minutes. Baigiant kepti mėsą pasūdykite, pagardinkite pipirais, įberkite žolelių. Uždenkite dangčiu ir išjunkite ugnį.
Kategorijos