Publikavimo data: 2025-08-18
Kaimiškos bulvės su ciberžole ir muskato riešutu
Mėgstu kaimiškas bulves, bet jos visada parduodamos tokiomis mažomis porcijomis! Štai ekonomiškas naminis variantas visai šeimai!
Žingsnis 1
Paruoškite bulvių padažą: dideliame dubenyje sumaišykite džiovintą česnaką (1/4 arbatinio šaukštelio), papriką, ciberžolę (1/4 arbatinio šaukštelio), muskatą (1/2 arbatinio šaukštelio), druską ir juoduosius pipirus (1/4 arbatinio šaukštelio). Įpilkite alyvuogių aliejaus ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Bulvės turi būti jaunos, nes paliksime odelę. Nušveičiau jas šepetėliu ir pašalinau visus trūkumus, kur jų buvo.
Žingsnis 3
Geriausia, kad bulvės būtų nedidelės. Kiekvieną bulvę perpjaukite per pusę ir dar kartą per pusę. Taip gausite griežinėlius.
Žingsnis 4
Sudėkite griežinėlius į verdantį vandenį ir palaukite, kol jis vėl užvirs. Ir virkite keturias ar penkias minutes.
Žingsnis 5
Nusausinkite vandenį ir perkelkite bulves ant rankšluosčio, kad išdžiūtų ir atvėstų.
Žingsnis 6
Perkelkite bulves į dubenį su padažu.
Žingsnis 7
Su pirštine atsargiai pamaišykite bulves dubenyje, kad jos sugertų visą padažą. Galite net palikti jas 20 minučių pastovėti.
Žingsnis 8
Sudėkite bulves ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 220 laipsnių Celsijaus temperatūroje "viršus-apačia" režimu 28 minutes. Aš įjungiau aukštesnį režimą, kad susidarytų plutelė.
Žingsnis 9
Bulvės paruoštos!
Kategorijos