Publikavimo data: 2024-06-09
Kaimiškos bulvės su grietine
Patyrę virėjai puikiai žino tobulus skonių derinius; juos galima panaudoti įvairiuose patiekaluose, o rezultatas visada garantuotas. Bulvės ir grietinė yra vienas iš tokių tradicinių ir laiko patikrintų derinių. Bulvių ir grietinės aromatai ir skoniai puikiai papildo vienas kitą ir leidžia jiems visiškai atsiskleisti. Mūsų siūlomas paprasto ir skanaus patiekalo receptas padės greitai paruošti šeimos vakarienę iš paprasčiausių produktų, kurių turi kiekviena šeimininkė.
Žingsnis 1
Paruoštą svogūną supjaustykite pusės centimetro storio pusžiedžiais. Morkas supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Pastatykite keptuvę ant ugnies, gerai įkaitinkite ir įpilkite iš pradžių saulėgrąžų aliejaus, paskui sviesto. Sudėkite svogūnus ir morkas ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Paruoštas bulves supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Sudėkite jas į keptuvę ant svogūnų ir morkų. Grietinę atskieskite puse puodelio vandens; šiuo mišiniu užpilkite bulves. Padidinkite dujas, turinį užvirinkite, pasūdykite ir papipirinkite. Troškinkite po dangčiu 10 minučių, kol bulvės visiškai išvirs. Nuimkite dangtį ir troškinkite dar penkias minutes, kad išgaruotų drėgmės perteklius.
Kategorijos