Kaimiškos bulvės su pikantišku padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Kaimiškos bulvės su pikantišku padažu

Bulvės yra mėgstamiausia ir labiausiai vartojama daržovė ant mūsų stalo. Šios šakniavaisinės daržovės gaminimo receptų yra begalė, tačiau populiariųjų nėra tiek daug. Vienas iš jų - kaimiško stiliaus bulvės. Ji paruošiama greitai, paprastai, tačiau gaunasi labai apetitiška, kvapni ir skani. O jei prie tokio gardaus patiekalo dar pridėsite ryškaus ir aštraus padažo, tai bus tiesiog skonio fantastika. Bulvėms virti naudojau kiekvieną prieskonį atskirai, tačiau galite įsigyti bulvėms virti skirtą prieskonių mišinį.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
115 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.07/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Nulupkite ir nuplaukite bulves bei česnakus. Žoleles nuplaukite po tekančiu vandeniu.

Žingsnis 2

Kaimiškos bulvės su pikantišku padažu Žingsnis 2
Bulves supjaustykite ilgais, ne itin plonais griežinėliais, maždaug 6-8 gabalėliais.

Žingsnis 3

Kaimiškos bulvės su pikantišku padažu Žingsnis 3
Dubenėlyje sumaišykite papriką, džiovintą česnaką, kalendrą, juoduosius pipirus ir druską.

Žingsnis 4

Kaimiškos bulvės su pikantišku padažu Žingsnis 4
Giliame dubenyje sumaišykite prieskonių mišinį, augalinį aliejų ir bulves.

Žingsnis 5

Kaimiškos bulvės su pikantišku padažu Žingsnis 5
Perkelkite bulves į kepimo skardą ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-45 minutėms.

Žingsnis 6

Kaimiškos bulvės su pikantišku padažu Žingsnis 6
Kol bulvės kepa, paruoškite padažą. Marinuotus agurkus sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 7

Kaimiškos bulvės su pikantišku padažu Žingsnis 7
Dubenyje sumaišykite tarkuotus marinuotus agurkus, išspaustą česnaką, grietinę, druską ir pipirus pagal skonį. Padažas paruoštas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos