Publikavimo data: 2024-06-24
Kaimiškos bulvės su pikantišku padažu
Bulvės yra mėgstamiausia ir labiausiai vartojama daržovė ant mūsų stalo. Šios šakniavaisinės daržovės gaminimo receptų yra begalė, tačiau populiariųjų nėra tiek daug. Vienas iš jų - kaimiško stiliaus bulvės. Ji paruošiama greitai, paprastai, tačiau gaunasi labai apetitiška, kvapni ir skani. O jei prie tokio gardaus patiekalo dar pridėsite ryškaus ir aštraus padažo, tai bus tiesiog skonio fantastika. Bulvėms virti naudojau kiekvieną prieskonį atskirai, tačiau galite įsigyti bulvėms virti skirtą prieskonių mišinį.
Žingsnis 1
Nulupkite ir nuplaukite bulves bei česnakus. Žoleles nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite ilgais, ne itin plonais griežinėliais, maždaug 6-8 gabalėliais.
Žingsnis 3
Dubenėlyje sumaišykite papriką, džiovintą česnaką, kalendrą, juoduosius pipirus ir druską.
Žingsnis 4
Giliame dubenyje sumaišykite prieskonių mišinį, augalinį aliejų ir bulves.
Žingsnis 5
Perkelkite bulves į kepimo skardą ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-45 minutėms.
Žingsnis 6
Kol bulvės kepa, paruoškite padažą. Marinuotus agurkus sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 7
Dubenyje sumaišykite tarkuotus marinuotus agurkus, išspaustą česnaką, grietinę, druską ir pipirus pagal skonį. Padažas paruoštas.
Kategorijos