Publikavimo data: 2025-08-17
Kaimiškos bulvės su rūkyta paprika ir džiovintais česnakais
Puikiai tinka kaip garnyras arba atskiras patiekalas vakarienei.
Žingsnis 1
Nulupkite bulves, po 3 vienai porcijai.
Žingsnis 2
Visas bulves supjaustykite išilgai dideliais griežinėliais.
Žingsnis 3
Nuplaukite griežinėlius po šaltu tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte krakmolo perteklių.
Žingsnis 4
Gabalėlius 4-5 minutes virkite verdančiame vandenyje su lauro lapu ir druska. Iš anksto išvirus bulvės bus minkštos viduje ir traškios išorėje.
Žingsnis 5
Saulėgrąžų aliejų sumaišykite su česnaku, paprika, druska ir kitais mėgstamais prieskoniais.
Žingsnis 6
Nusunkite vandenį nuo bulvių, į bulvių griežinėlius suberkite su aliejumi virtus prieskonius. Išmaišykite. Išdėliokite bulvių griežinėlius su prieskoniais ant kepimo skardos su silikoniniu kilimėliu. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol paruduos 30-35 minutes.
Kategorijos