Publikavimo data: 2024-06-08
Kaimiškos bulvės su sūrio padažu orkaitėje
Bulvės yra svarbi daugelio europiečių mitybos raciono dalis. Jos patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies, troškintos su daržovėmis ir keptos su grybais. Kartu ši daržovė yra būtina organizmui, nes joje yra daug naudingų medžiagų, todėl ji yra vienas maistingiausių produktų. Kaimiško stiliaus bulvės orkaitėje - nesudėtingas sočios vakarienės variantas, kuriam paruošti nereikia daug laiko. O sūrio padažas patiekalui suteikia malonaus skonio ir lengvo kreminio poskonio.
Žingsnis 1
Paruoškite džiūvėsėlius. Į smulkintus kukurūzų dribsnius suberkite parmezaną. Suberkite papriką, česnako miltelius ir druską. Peiliu smulkiai sukapokite petražoles ir suberkite į mišinį, gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite bulves. Bulves supjaustykite mažais griežinėliais, nelupdami. Bulvių griežinėlius užpilkite alyvuogių aliejumi. Gerai apvoliokite griežinėlius džiūvėsėliuose ir sudėkite juos ant kepimo skardos. Kepkite bulves įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į nedidelį dubenėlį sudėkite goudos sūrį. Supilkite grietinėlę, pagal skonį įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Tada siųskite mišinį į mikrobangų krosnelę 1 minutei.
Kategorijos