Publikavimo data: 2025-08-18
Kaimiškos bulvės su traškia plutele
Keptos bulvės su traškia plutele ir minkšta bulvių koše viduje - kas gali būti geriau. Aprašydama gaminimo būdą, papasakosiu, kuo šis patiekalas originalus. Šį receptą laikau liaudišku receptu, daugelis iš mūsų mėgsta bulves bet kokiu pavidalu.
Žingsnis 1
Gerai nuplaukite bulvių odeles daržovių šepetėliu, jei reikia, nupjaukite blogas vietas, pašalinkite galimas akutes.
Žingsnis 2
Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 °C temperatūros (nuo viršaus iki apačios).
Žingsnis 3
Bulves supjaustykite skiltelėmis arba ketvirčiais ir sudėkite į dubenį.
Žingsnis 4
Sudėkite prieskonius, druskos ir krakmolo dar nedėkite. Naudojami mėsai skirti prieskoniai, taip ji skanesnė.
Žingsnis 5
Supilkite aliejų ir sumaišykite su prieskoniais.
Žingsnis 6
Sudėkite bulves ant kepimo skardos, atsargiai pabarstykite krakmolu per sietelį ir iškart pašaukite į orkaitę 35-40 minučių.
Žingsnis 7
Išimkite iš orkaitės ir gausiai pabarstykite druska.
Kategorijos