Publikavimo data: 2025-08-16
Kalakutiena ant druskos
Labai lengva iškepti kalakutą orkaitėje ant dviejų puodelių druskos. Nebijokite - tai visai nedaug. Mėsa pasisavins tiek druskos, kiek jai reikia. Perteklius liks ant skardos, o kalakuto skonis bus tiesiog nuostabus. Kepimui būtinai paimkite mėsingą kalakuto dalį, pavyzdžiui, mentę, arba visą kalakutą, bet nedidelę. Prieskonius rinkitės pagal savo skonį. Paukštienai tinka kalendra, ciberžolė, paprika, pipirai ir česnakai.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Į augalinį aliejų įpilkite acto ir prieskonių. Išmaišykite. 30 sekundžių kaitinkite mikrobangų krosnelėje dideliu greičiu, kad išsiskirtų prieskonių aromatas. Šiuo mišiniu aptepkite kalakutieną ir palikite pusvalandį marinuotis.
Žingsnis 2
Kalakutieną kepkite ant druskos. Kepimo skardą pabarstykite druska 1 cm aukštyje. Ant viršaus sudėkite marinuotą kalakutieną. Kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje 50-60 minučių.
Kategorijos