Kalakutiena ant druskos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Kalakutiena ant druskos

Labai lengva iškepti kalakutą orkaitėje ant dviejų puodelių druskos. Nebijokite - tai visai nedaug. Mėsa pasisavins tiek druskos, kiek jai reikia. Perteklius liks ant skardos, o kalakuto skonis bus tiesiog nuostabus. Kepimui būtinai paimkite mėsingą kalakuto dalį, pavyzdžiui, mentę, arba visą kalakutą, bet nedidelę. Prieskonius rinkitės pagal savo skonį. Paukštienai tinka kalendra, ciberžolė, paprika, pipirai ir česnakai.
Gaminimo laikas
115 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
74 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.27/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutiena ant druskos Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Į augalinį aliejų įpilkite acto ir prieskonių. Išmaišykite. 30 sekundžių kaitinkite mikrobangų krosnelėje dideliu greičiu, kad išsiskirtų prieskonių aromatas. Šiuo mišiniu aptepkite kalakutieną ir palikite pusvalandį marinuotis.

Žingsnis 2

Kalakutiena ant druskos Žingsnis 2
Kalakutieną kepkite ant druskos. Kepimo skardą pabarstykite druska 1 cm aukštyje. Ant viršaus sudėkite marinuotą kalakutieną. Kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje 50-60 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, kalakutienos patiekalai, kepsniai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, karštieji patiekalai naujiems metams, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos