Publikavimo data: 2025-08-16
Kalakutiena apelsinų marinate
Šį kalakutienos patiekalą lengva paruošti, o apelsinų ir sojų marinatas jam suteiks nepakartojamos "žiežirbos". Palikite kalakutieną marinuotis 1,5-2 valandas arba net per naktį. Nepamirškite pasiruošti kepimo rankovės ir sulčiaspaudės. Kalakutieną galite patiekti kaip savarankišką patiekalą arba papildyti sultingomis šviežių daržovių salotomis.
Žingsnis 1
Marinuokite kalakutą. Apelsiną perpjaukite į 2 dalis ir išspauskite sultis sulčiaspaude. Apelsinų sultis sumaišykite su česnakais, sojų padažu ir medumi. Tada paimkite kalakutą, pasūdykite, papipirinkite, įdėkite į indą su marinatu, pamerkite jį į jį iš visų pusių, uždenkite plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 1,5-2 valandoms.
Žingsnis 2
Iškepkite kalakutą. Įdėkite kalakutą į kepimo rankovę, užriškite ją, padėkite ant kepimo skardos ir kepkite 45-50 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Tada kalakutą išimkite ir uždengę folija palikite 30 minučių atvėsti.
Kategorijos