Kalakutiena apelsinų marinate pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Kalakutiena apelsinų marinate

Šį kalakutienos patiekalą lengva paruošti, o apelsinų ir sojų marinatas jam suteiks nepakartojamos "žiežirbos". Palikite kalakutieną marinuotis 1,5-2 valandas arba net per naktį. Nepamirškite pasiruošti kepimo rankovės ir sulčiaspaudės. Kalakutieną galite patiekti kaip savarankišką patiekalą arba papildyti sultingomis šviežių daržovių salotomis.
Gaminimo laikas
220 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
170 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.94/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutiena apelsinų marinate Žingsnis 1
Marinuokite kalakutą. Apelsiną perpjaukite į 2 dalis ir išspauskite sultis sulčiaspaude. Apelsinų sultis sumaišykite su česnakais, sojų padažu ir medumi. Tada paimkite kalakutą, pasūdykite, papipirinkite, įdėkite į indą su marinatu, pamerkite jį į jį iš visų pusių, uždenkite plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 1,5-2 valandoms.

Žingsnis 2

Kalakutiena apelsinų marinate Žingsnis 2
Iškepkite kalakutą. Įdėkite kalakutą į kepimo rankovę, užriškite ją, padėkite ant kepimo skardos ir kepkite 45-50 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Tada kalakutą išimkite ir uždengę folija palikite 30 minučių atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos