Publikavimo data: 2025-08-19
Kalakutiena česnakiniame-pieno padaže
Kalakutiena yra vertingas vitaminų, baltymų, fosforo ir mikroelementų šaltinis. Paukščio skaidulose beveik nėra cholesterolio. Kalakutiena puikiai tinka dietinėms reikmėms, turi puikių skoninių savybių ir neturi specifinio paukštienos kvapo, todėl yra universalus ir sveikas produktas, tinkantis kasdieniam vartojimui. Kad kalakutiena būtų sultingesnė, prieš kepdami mėsos gabalėliuose padarykite nedidelius įpjovimus ir į juos įdėkite gabalėlį sviesto.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Supilkite pieną į dubenį ir suberkite kvietinius miltus. Miltus gerai išmaišykite šakute, kad neliktų gumuliukų. Sudėkite smulkintą česnaką, krapus ir druską. Išmaišykite ingredientus.
Žingsnis 2
Troškinkite kalakutą padaže. Į keptuvę įpilkite vandens ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Įkaitinkite ir sudėkite kalakutienos gabalėlius. Troškinkite mėsą ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Tada supilkite pieno ir česnakų padažą ir virkite dar 15 minučių.
Kategorijos