Kalakutiena džiūvėsėliuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Kalakutiena džiūvėsėliuose

Kalakutiena džiūvėsėliuose - tai visavertė vakarienė visai šeimai. Kalakutienos džiūvėsėliuose keptuvėje receptas yra paprastas ir greitas, todėl kiekvienas gali su juo susidoroti. Mėsą galima imti iš krūtinėlės arba šlaunelių. Geriau imti kalakutienos filė ir prieš kepant šiek tiek pamušti. Kalakutas džiūvėsėliuose gaunasi labai sultingas viduje ir traškus išorėje. Žingsnis po žingsnio pateiktas receptas leis šį patiekalą paruošti net ir nepatyrusiai šeimininkei.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
435 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
37 g
Angliavandeniai
16 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalakutiena džiūvėsėliuose Žingsnis 1
Paruoškite džiūvėsėlius. Priešais save pastatykite tris dubenėlius. Pirmajame dubenyje sumaišykite kiaušinius su žiupsneliu druskos. Į antrąjį dubenį supilkite miltus, o į trečiąjį - džiūvėsėlius.

Žingsnis 2

Kalakutiena džiūvėsėliuose Žingsnis 2
Paruoškite kalakutą kepti. Aptepkite kalakuto gabalėlius ir iš visų pusių apvoliokite miltuose. Įmerkite į kiaušinių mišinį. Apvoliokite džiūvėsėliuose. Nukratykite trupinių perteklių nuo filė. Vėl apvoliokite kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.

Žingsnis 3

Kalakutiena džiūvėsėliuose Žingsnis 3
Apvoliokite kalakutieną džiūvėsėliuose. Paruoštus gabalėlius dėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių po 3-5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Kai kalakutiena paruduos ir taps traški, galite ją vėl apversti. Kiekvieną pusę galima kepti du kartus, bet ne daugiau.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos