Publikavimo data: 2024-03-30
Kalakutiena džiūvėsėliuose
Kalakutiena džiūvėsėliuose - tai visavertė vakarienė visai šeimai. Kalakutienos džiūvėsėliuose keptuvėje receptas yra paprastas ir greitas, todėl kiekvienas gali su juo susidoroti. Mėsą galima imti iš krūtinėlės arba šlaunelių. Geriau imti kalakutienos filė ir prieš kepant šiek tiek pamušti. Kalakutas džiūvėsėliuose gaunasi labai sultingas viduje ir traškus išorėje. Žingsnis po žingsnio pateiktas receptas leis šį patiekalą paruošti net ir nepatyrusiai šeimininkei.
Žingsnis 1
Paruoškite džiūvėsėlius. Priešais save pastatykite tris dubenėlius. Pirmajame dubenyje sumaišykite kiaušinius su žiupsneliu druskos. Į antrąjį dubenį supilkite miltus, o į trečiąjį - džiūvėsėlius.
Žingsnis 2
Paruoškite kalakutą kepti. Aptepkite kalakuto gabalėlius ir iš visų pusių apvoliokite miltuose. Įmerkite į kiaušinių mišinį. Apvoliokite džiūvėsėliuose. Nukratykite trupinių perteklių nuo filė. Vėl apvoliokite kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.
Žingsnis 3
Apvoliokite kalakutieną džiūvėsėliuose. Paruoštus gabalėlius dėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių po 3-5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Kai kalakutiena paruduos ir taps traški, galite ją vėl apversti. Kiekvieną pusę galima kepti du kartus, bet ne daugiau.
Kategorijos