Publikavimo data: 2025-08-16
Kalakutiena džiūvėsėliuose
Kalakutiena džiūvėsėliuose gaunasi kvapni, aštri, pikantiška - pagal jūsų skonį. Mėsa ruošiama marinate su itališkomis žolelėmis. Tai gali būti bazilikai, chabrai, raudonėliai, svogūnai. Taip pat dedama adygėjiškos druskos, kuri yra druskos ir prieskonių mišinys - česnakų, pipirų, kalendros, chamano, krapų, petražolių ir pan. Parduotuvėje galima nusipirkti jau paruoštos adygėjiškos druskos arba pasigaminti jos patiems, įprastą druską papildant mėgstamais prieskoniais.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Sumaišykite itališkas žoleles, Adygėjos druską ir sojų padažą. Mėsos gabalėlius visiškai aptepkite šiuo mišiniu ir palikite marinuotis 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Apvoliokite kalakutieną džiūvėsėliuose. Marinuotą kalakutienos filė iš abiejų pusių apibarstykite džiūvėsėliais. Kepimo formą ištepkite sviestu. Likusį sviestą supjaustykite gabaliukais ir ištepkite kalakutieną. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Kategorijos