Kalakutiena garstyčių padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Kalakutiena garstyčių padaže

Jei norite kepti kalakutą garstyčių padaže, naudokite paukščio nugarinę, nes ji yra minkštesnė. Jei norite, kad kalakutiena būtų aštresnė, naudokite aštrias rusiškas garstyčias. O kad mėsa mažiau degtų - naudokite grūdėtąsias garstyčias, jos suteikia mėsai saldžiarūgštį skonį. Rinkdamiesi kalakutą, patikrinkite, ar raumenys nėra suglebę - kokybiško gaminio duobutės po paspaudimo turėtų išsilyginti. O ant krūtinėlės apvalkalo nėra gleivių - šviežios paukštienos mėsa turi būti drėgna ir blizganti.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
236 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
18 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, garstyčios, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.23/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalakutiena garstyčių padaže Žingsnis 1
Paruoškite filė marinatą. Nedideliame dubenėlyje į grietinę įmaišykite aštrias rusiškas garstyčias. Įberkite prieskonių (raudonėlio, baziliko, česnako), druskos ir pipirų. Į padažą išspauskite šaukštelį citrinos sulčių ir išmaišykite. Filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite į dubenį su padažu, išmaišykite ir palikite 30 minučių pastovėti.

Žingsnis 2

Kalakutiena garstyčių padaže Žingsnis 2
Sudėkite kalakutą ant kepimo skardos. Kepimo formą išklokite folija ir patepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite į ją marinuotą kalakutą kartu su marinatu. Pašaukite mėsą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-30 minučių. Kai paviršiuje atsiras rausva plutelė, sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių ir palikite kalakutą orkaitėje dar 40 minučių. Jei reikia, į kepimo skardą įpilkite šiek tiek vandens.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos