Publikavimo data: 2024-04-03
Kalakutiena garstyčių padaže
Jei norite kepti kalakutą garstyčių padaže, naudokite paukščio nugarinę, nes ji yra minkštesnė. Jei norite, kad kalakutiena būtų aštresnė, naudokite aštrias rusiškas garstyčias. O kad mėsa mažiau degtų - naudokite grūdėtąsias garstyčias, jos suteikia mėsai saldžiarūgštį skonį. Rinkdamiesi kalakutą, patikrinkite, ar raumenys nėra suglebę - kokybiško gaminio duobutės po paspaudimo turėtų išsilyginti. O ant krūtinėlės apvalkalo nėra gleivių - šviežios paukštienos mėsa turi būti drėgna ir blizganti.
Žingsnis 1
Paruoškite filė marinatą. Nedideliame dubenėlyje į grietinę įmaišykite aštrias rusiškas garstyčias. Įberkite prieskonių (raudonėlio, baziliko, česnako), druskos ir pipirų. Į padažą išspauskite šaukštelį citrinos sulčių ir išmaišykite. Filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite į dubenį su padažu, išmaišykite ir palikite 30 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Sudėkite kalakutą ant kepimo skardos. Kepimo formą išklokite folija ir patepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite į ją marinuotą kalakutą kartu su marinatu. Pašaukite mėsą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-30 minučių. Kai paviršiuje atsiras rausva plutelė, sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių ir palikite kalakutą orkaitėje dar 40 minučių. Jei reikia, į kepimo skardą įpilkite šiek tiek vandens.
Kategorijos