Publikavimo data: 2025-08-16
Kalakutiena garstyčių padaže
Norėdami paruošti keptą kalakutą su garstyčiomis, paimkite paukštienos krūtinėlės filė. Įsitikinkite, kad mėsa yra šviežia. Apie tai liudija šiek tiek drėgnas, bet ne gleivėtas filė paviršius, taip pat jos tankumas ir vientisumas. Mėsa nesusiskaido į skaidulas. Norėdami paruošti aštrią kalakutieną, naudokite aštrias rusiškas garstyčias. Mažiau deginantis ir šiek tiek saldokas skonis išgaunamas pridėjus grūdėtųjų garstyčių. Džiovintą borodino duoną galite naudoti tarkuotą arba sutrintą grūstuvėje kaip faršą.
Žingsnis 1
Pradėkite kepti mėsą. Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies. Supilkite augalinį aliejų ir kepkite mėsos gabaliukus 5-7 minutes, retkarčiais pamaišydami. Skystis nuo kalakutienos kepimo turi išgaruoti.
Žingsnis 2
Sudėkite daržoves ir prieskonius. Sudėkite bulves į keptuvę su kalakutiena ir kepkite, kol paruduos (5 min.). Į ingredientus įberkite česnako ir druskos. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 10 minučių. Retkarčiais pamaišykite. Įmaišykite čiobrelių šakeles ir kepkite dar 3 minutes. Baigiant kepti įberkite garstyčių.
Kategorijos